"Este un defect major in sistemul euro (...) Stiu ca sistemul, asa cum este construit in prezent, are un defect major care nu va fi corectat doar prin cuvinte", a declarat Buffett la CNBC in timpul primei sale vizite in Japonia.

Miliardarul a afirmat ca nu stie cum se va termina criza datoriilor de stat din zona euro, insa a notat ca exista oportunitati bune de achizitie in randul companiilor europene, datorita preturilor reduse ale actiunilor.

"Nu pe piata obligatiunilor, ci pe piata actiunilor si capitalului, exista oportunitati. Pot numara o duzina de actiuni europene atractive, actiuni care imi plac si companii minunate. Am cumparat Tesco mai demult (Buffett controleaza o participatie minoritara la retailerul britanic - n..r). As putea cumpara mai multe actiuni la companie, daca pretul ar scadea", a aratat el.

Buffett a mai spus ca exista oportunitati de investitie in Japonia si nu s-a aratat descurajat de cutremurul devastator din luna martie sau de scandalul de proportii de la grupul Olympus.

"Olympus nu imi schimba parerea despre investitiile in Japonia", a aratat el, facand referire la scandalul de coruptie si contabilitate de la companie.

Olympus a dezvaluit recent ca a ascuns pierderi prin inginerii financiare si de contabilitate, scandalul care a cuprins compania si bursa de la Tokyo afectand credibilitatea standardelor de guvernanta corporatista din Japonia. Situatia a degenerat in anchete ample in Japonia, SUA si Marea Britanie, fiind investigate inclusiv posibile legaturi cu crima organizata.

Citeste si:

Inima Europei lovita din nou. Al cincilea executiv doborat de criza datoriilor intr-un an. Ministru olandez: zona euro s-ar putea scinda