De la începutul anului, averea omului de afaceri de 49 de ani a crescut cu 100,3 miliarde de dolari, marcând un plus de 7,2 miliarde de dolari într-o singură zi prin creşterea cu 6,5% a preţului acţiunilor companiei sale de maşini electrice Tesla.

Cu o avere estimată de 182 miliarde de dolari, şeful Amazon, Jeff Bezos, rămâne în fruntea acestui clasament, Bloomberg Billionaires Index, scrie Agerpres.

Pe locul al treilea în acest top al super-bogaţilor se află acum Bill Gates, cu "doar" 127,7 miliarde de dolari. Averea sa ar fi însă semnificativ mai mare dacă nu ar fi donat foarte mulţi bani, notează dpa.

Clasamentele cum este şi cel realizat de Bloomberg se bazează pe informaţii publice privind valorile deţinute ca acţiuni, proprietăţi imobiliare, obiecte de artă şi alte bunuri de lux. În clasamentul Forbes al miliardarilor, Musk se află pe locul al patrulea, cu 110,5 miliarde de dolari.

Tesla, cea mai valoroasă companie ce va fi inclusă în S&P 500

Ca urmare a rezultatelor financiare foarte bune pe care le-a avut Tesla în acest an, acţiunile producătorului american de automobile electrice vor fi incluse în indicele S&P 500 pe 21 decembrie.

La o capitalizare de cel puţin 400 de miliarde de dolari, Tesla ar reprezenta peste 1% din valoarea totală a companiilor listate în S&P 500, fiind posibil să fie cea mai valoroasă companie care este inclusă în acest indice.

S&P DJI a anunţat, săptămâna trecută, că includerea Tesla va necesita ca fondurile care urmăresc indicele să vândă acţiuni în valoare de circa 51 de miliarde de dolari din deţinerile lor actuale, pentru a cumpăra acţiuni Tesla şi a-şi reechilibra portofoliile în conformitate cu indicele.

În urma anunțului, acţiunile Tesla au crescut cu până la 12%, iar capitalizarea companiei s-a mărit cu peste 40 de miliarde de dolari. În urma acestui avans, averea lui Elon Musk s-a mărit cu 15 miliarde de dolari.

Acţiunile Tesla au crescut de peste cinci ori în acest an, iar marţi au avansat cu 11%, la 453,42 dolari pe unitate, fiind pe locul opt între cele mai tranzacţionate titluri, la scurt timp după deschiderea bursei.

La o capitalizare de circa 430 de miliarde de dolari, Tesla valorează mai mult decât a crescut S&P luni, după ştirile privind succesul studiului clinic în fază finală pentru vaccinul împotriva Covid-19 al companiei Moderna.

Capitalizarea de piaţă combinată a S&P 500 este de aproape 32.000 de miliarde de dolari, iar datele S&P DJI de la începutul anului arată că investiţiile indexate la acesta au atins 4.600 de miliarde de dolari.