Conform surselor, fumul vine din partea de sud-est a acoperisului reactorului.

Citeste mai mult pe www.zf.ro!

Reactorul 3 a suferit avarii grave dupa cutremurul si tsunami din 11 martie: acoperisul cladirii superioare a fost distrus in intregime de o explozie puternica produsa saptamana trecuta din cauza acumularii de hidrogen, in urma operatiunilor de depresurizare.

Reactorul 3 ridica cele mai multe probleme deoarece este foarte avariat in urma unei explozii si este incarcat cu combustibil MOX, un amestec de oxid de uraniu si plutoniu, ale carui emisii sunt foarte nocive.

Ploaia ingreuneaza operatiunile de cautare printre ruine si sporeste nelinistea populatiei in privinta depunerilor radioactive, in timp ce Guvernul sustine ca nivelul de radioactivitate nu prezinta pericol pentru sanatate, noteaza si stirileprotv.ro.

Tragedia din Japonia pas cu pas. Citeste cronologia evenimentelor

Cele mai distrugatoare tsunami care au lovit omenirea. VIDEO

VEZI aici momentul exploziei de la centrala nucleara Fukushima

In Japonia dupa tsunami: "Oras cu 10.000 de locuitori, niciun semn de viata"

Luni, 21 martie

06:00 Dupa cutremurul cu magnitudinea 8,9 si un tsunami devastator, bilantul, inca provizoriu, a ajuns la peste 21.500 de morti si disparuti. In aceasta dimineata, soldatii si pompierii au recurs din nou la tunuri cu apa pentru racirea reactoarelor, unde restabilirea alimentarii cu energie electrica se lasa in continuare asteptata.

00:40 Sase muncitori de la centrala nucleara japoneza Fukushima au fost expusi unor niveluri ridicate de radiatie, dar lucreaza, in continuare, in centrala. Ei au fos expusi unor radiatii mai mari de 100 de milisievert, a declarat un oficial din cadrul Tokyo Electric Power Co (Tepco), Takeo Iwamoto, adaugand ca nu stie ce misiuni aveau muncitorii in momentul iradierii. "Nu exista niciun efect nociv asupra sanatatii lor", a dat asigurari Takeo Iwamoto.

Citeste mai mult pe www.stirileprotv.ro!