Obama a spus "foarte clar" ca actiunile nucleare ale Iranului sunt o amenintare serioasa la adresa securitatii internationale si ca "regimul de la Teheran nu ar trebui niciodata sa creada ca exista vreo retinere in folosirea fortei" pentru a fi opriti.

Dennis Ross a fost angajat timp de 2 ani in Consiliul National de Securitate al lui Barack Obama si un an in functia de consilier special al secretarului de stat Hillary Clinton pe tema Iranului.

"Exista consecinte daca actionezi militar si exista consecinte si mai mari daca nu actionezi" spune Ross, intr-un interviu pentru Bloomberg.

Administratia de la Casa Alba considera ca riscul permiterii Iranului de a detine arma nucleara este mult mai mare decat riscul provocat de declansarea unei actiuni militare, afirma specialistul, care este acum membru al Institutului Washington pentru Politicile Orientului Mijlociu.

Comentariile sale vin la numai o zi dupa ce oficialii militari si civili ai lui Obama au spus ca dezvoltarea unei arme nucleare se apropie de linia rosie periculoasa, provocand SUA la un raspuns in forta. "(Iranienii, n.r.) trebuie sa stie ca daca vor face acest pas, vor fi opriti" a declarat secretarul Apararii, Leon Panetta pe 8 ianuarie, pe CBS News. Pe acelasi post de televiziune, generalul Martin Dempsey a declarat ca el este persoana care se ocupa de planificarea si pozitionarea armamentului, care va trebui sa fie gata daca se va da ordin de actiune.

Pe www.stirileprotv.ro aflati explicatia provocatoare a Iranului