Peste 30.000 de femei din Franta au in acest moment implanturi mamare cu silicon industrial de tipul P.I.P., cele mai ieftine de pe piata. Autoritatile au dat alarma dupa ce au descoperit 8 cazuri de cancer la pacientele cu asemenea proteze. Una dintre ele a murit din cauza unul cancer limfatic, iar medicii care au incercat sa o trateze, sustin ca de vina au fost implanturile mamare.

"Nu e ceva normal. Ne-au implantat otrava. Am platit pentru asta si e inadmisibil",
declara Muriel Meyblum, una dintre paciente.

Fabrica unde au fost produse respectivele proteze a fost inchisa inca de anul trecut, cand s-a descoperit ca protezele sunt umplute cu un silicon folosit in industrie, la fabricarea computerelor, componentelor electronice si saltelelor. Justitia franceza a primit deja peste 2.000 de plangeri din partea pacientelor si a demarat o procedura pentru "vatamare corporala si ucidere din culpa."

Guvernul de la Paris ia in calcul ipoteza ca toate cheltuielile legate de eventuale operatii de schimbare a protezelor mamare, sa fie acoperite de asigurari.

Pana una alta, implanturile produse in Franta au ajuns si in Marea Britanie si Spania, la peste 50.000 de femei. 250 dintre ele au dat in judecata clinicile unde s-au operat, desi comisia britanica de control sustine ca nu a gasit dovezi, care sa lege direct implanturile defectuoase, de cazurile de cancer.

Citeste si:

Tara in care trei sferturi din populatie doneaza bani saracilor. Top 20 cele mai caritabile natiuni