Invocand reforma din sanatate, zeci de firme fac deja racolari si le promit doritorilor ca vor ajunge intermediari de asigurari.

In realitate este vorba despre niste intreprinzatori care nu sunt autorizati de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si care le cer cursantilor bani pentru asa-zisa pregatire.

Este si cazul unei domnisoare care incearca sa convinga reporterul ProTV de beneficiile sistemului. Ii cere pentru inceput o taxa de 65 de lei.

In urma acestor asa-zise cursuri, organizatorii le promit celor care le urmeaza ca vor deveni brokeri de asigurari de sanatate si ca se vor umple de bani din incheierea de polite medicale.

Si internetul e plin de anunturi. Fenomenul e condamnat prompt de Ministrul Sanatatii.

Reprezentantul uneia dintre aceste firme a recunoscut ca nu poate oferi vreo diploma dupa incheierea seminariilor, insa sustine ca nu face nimic ilegal din moment ce nu vinde asigurari.

Dupa ce va aparea, noua lege a sanatatii le va da dreptul unor companii sa devina case de sanatate private, care vor gestiona banii virati in momentul de fata de contribuabili catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.