"Pana in 2030, valoarea datoriilor va ajunge la un nivel imposibil de sustinut, asa cum se intampla in cazul Greciei. In prezent suntem ajutati in mare parte de pretul petrolului si nu de o politica macroeconomica foarte prudenta", a declarat in cadrul unui interviu Sergei Ulatov, economist sef al biroului de la Moscova al Bancii Mondiale, potrivit Bloomberg.

Alexei Kudrin, ministrul de finante rus, a cerut guvernului saptamana aceasta sa stopeze cresterea anuala a cheltuielilor la 4% pentru a stabiliza finantele publice si pentru a evita "paternalismul" cand vine vorba despre implicarea statului in mersul economiei.

Din punctul sau de vedere, deficitul bugetar poate scadea sub 0,5 % din PIB anul acesta, daca pretul petrolului va fi, in medie, de 115 de dolari pe baril, scrie Gandul.

Citeste si

Iahturile, cel mai nou motiv de competitie intre miliardarii lumii. Top cinci ambarcatiuni de milioane de dolari GALERIE FOTO

Pepsi si Ferrari platesc mil. $ pentru doua minute de actiune. Topul celor mai scumpe reclame din toate timpurile. VIDEO