Coaliţia guvernamentală din Austria a anunţat în martie un pachet de sprijin în valoare de 38 de miliarde de euro, destinat să ţină companiile şi economia pe linia de plutire, precum şi să limiteze creşterea ratei şomajului.

Vineri, Agenţia Federală de Finanţare din Austria (OBFA) şi-a actualizat estimările privind necesarul de finanţare în 2020 şi a anunţat planuri de contractare a datoriei publice de aproximativ 60 de miliarde de euro, aproape dublu faţă de suma de 31 - 34 de miliarde de euro anunţată iniţial în decembrie.

"Acestea sunt date preliminare, nu excludem ca suma să fie mai mare sau mai mică", a afirmat un director al OBFA, Markus Stix, pentru Reuters, scrie Agerpres.

Nivelul obligaţiunilor guvernamentale este aşteptat să fie de cel puţin 35 de miliarde de euro, de la 18-21 de miliarde de euro anunţat iniţial, a precizat OBFA.

Vineri, Banca Centrală a Austriei a previzionat că deficitul bugetar al ţării va creşte anul acesta la 8,9% din PIB.

Institutul de studii economice Wifo, care calculează datele privind PIB-ul pentru Guvernul de la Viena, a estimat recent că Produsul Intern Brut va scădea cu 5,2% în acest an.

Austria a renunţat de joi la controalele sistematice la frontierele sale terestre, cu excepţia celor de la graniţa cu Italia, la trei luni după ce a restricţionat libertatea de circulaţie cu scopul de a încetini propagarea noului coronavirus.

"Începând din 4 iunie, controalele vor deveni punctuale şi nu vor mai fi automate", a specificat ministrul de Externe Alexander Schallenberg, într-o conferinţă de presă organizată la Viena, explicând menţinerea restricţiilor cu Italia prin numărul ridicat de contaminări înregistrat în continuare în această ţară.

Austria intenţionează să restabilească libertatea totală de mişcare cu vecinii săi din est şi din nord, începând cu 15 iunie.