"Va cer oficial sa formati guvernul si va doresc succes, dat fiind ca problemele sunt numeroase si dificile", a declarat presedintele Carolos Papoulias dupa ce Samaras l-a anuntat ca are sustinerea Partidului Socialist (Pasok) si a stangii moderate (Dimar).

Antonis Samaras a depus juramantul de investitura si a anuntat ca dispune de o majoritate parlamentara. "Am majoritatea parlamentara necesara formarii unui guvern de lunga durata pentru garantarea stabilitatii si sperantei", a declarat Samaras.

Noul premier a dat asigurari ca viitorul guvern va face totul pentru scoaterea tarii din criza, imediat dupa depunerea juramantului la Presedintie, potrivit AFP. "Cu ajutorul lui Dumnezeu, vom face totul pentru scoaterea tarii din criza. Voi cere guvernului sa lucreze dur pentru a oferi sperante concrete poporului grec", a spus Samaras.
 
Partidul Noua Democratie a castigat alegerile legislative de duminica din Grecia, fara a obtine insa majoritatea. Noua Democratie a obtinut, astfel, 130 de locuri in Parlamentul grec, fiind urmata de stanga radicala Syriza cu 71 de locuri si partidul socialist Pasok cu 33 de locuri. Partidul neonazist Chryssi Avghi (Zori de Aur) a obtinut 6,92% din voturi, ocupand 18 locuri in Parlament. 

In urma rezultatelor de duminica seara, ministrii de finante ai zonei euro au declarat ca statul elen trebuie sa aleaga rapid un nou guvern cu scopul de a pune in aplicare reformele promise in schimbul ajutorului financiar, relateaza AFP.

Citeste si:

Singurele 5 afaceri care mai merg in Grecia