"Poti sa cumperi terenuri pe nimic, poti obtine orice pe nimic. Trebuie doar sa astepti o perioada, dar sunt o multime de oportunitati in Europa. Nu exista nicio indoiala", a spus Donald Trump.

El a adaugat ca este interesat sa investeasca in Europa. "Ma gandesc la ceva, este ridicol, de ras si totusi ma gandesc sa fac ceva acolo cu un grup foarte destept, exista o oportunitate", a marturisit investitorul, noteaza Mediafax.

Comentariile sale au avut loc in conditiile in care investitorii au primit bine rezultatul alegerilor de duminica din Grecia, castigate de conservatorii Noua Democratie, pro-euro, care vor forma probabil o coalitie de guvernare cu partidul socialist Pasok si cu partidul mai mic Stanga Democrata.

In acelasi timp, atentia este indreptata catre Spania, ale carei randamente ale obligatiunilor au urcat la un nivel record, din cauza temerilor legate de subcapitalizarea bancilor, care ar putea avea nevoie de un ajutor de peste 100 de miliarde de dolari, suma aprobata recent de liderii din zona euro.

"Spania este un loc uimitor. Este o tara mare, care are febra, acesta este momentul sa profiti", a spus Trump.

Opinia miliardarului fata de finantele europene ramane pesimista, dar nu la fel ca a celor care prognozeaza ca criza datoriilor din Grecia, Spania si alte tari va provoca o recesiune mondiala.

"Ma astept ca multe tari sa revina la propriile lor monede", a mai spus Trump, adaugand ca lumea va merge mai departe, iar impactul nu va fi chiar atat de mare cum se anticipeaza.