Cel mai mare retailer online din lume a precizat că intenţionează să creeze cel puţin 20.000 de locuinţe accesibile în regiunea Puget Sound din statul Washington, regiunea Arlington din statul Virginia şi oraşul Nashville din statul Tennessee.

Amazon şi celelalte companii din sectorul tehnologiei sunt frecvent criticate pentru că au dus la creşterea preţului caselor în zone precum San Francisco Bay Area, în urma afluxului de muncitori din ultimul deceniu. Ca răspuns la aceste critici, Alphabet, firma mamă a Google, şi Facebook au investit în locuinţe accesibile.

O mare parte din investiţiile Amazon vor fi făcute prin împrumuturi cu dobânzi reduse destinate refacerii sau construirii de locuinţe accesibile pentru familiile cu venituri mici şi medii, a precizat compania. În paralel, Amazon a demarat lucrările de construcţie la un al doilea sediu central, care va fi la Arlington, denumit HQ2, potrivit Agerpres.

Analiştii apreciază că Amazon îşi poate permite astfel de cheltuieli pentru că este una dintre puţinele companii care nu au fost afectate de criza provocată de pandemie. Oamenii au apelat la serviciile Amazon pentru diverse cumpărături, ceea ce a ajutat compania să înregistreze profituri şi venituri record.