Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (+15,1%), a bunurilor de folosinta indelungata (+9,6%), a bunurilor de uz curent (+6,8%) si a bunurilor intermediare (+5,9%), a anuntat luni Institutul National de Statistica. 

Industria energetica a scazut cu 0,1%. 

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 10,4%, sustinuta de industria prelucratoare (+12,1%).

Industria extractiva si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat au scazut cu 1,2%, respectiv cu 1,1%. 

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (+15,4%), a bunurilor de folosinta indelungata (+11,3%),a bunurilor de uz curent (+8,6%), a bunurilor intermediare (+6,7%) si industria energetica (+0,5%). 

In iunie 2014, productia industriala (serie bruta) s-a diminuat fata de luna precedenta cu 1%, ca urmare a scaderilor inregistrate in cele trei sectoare industriale: industria extractiva (-14,9%), productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-4,4%) si industria prelucratoare (-0,1%). 

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat scaderi in industria energetica (-6,9%), a bunurilor intermediare (-2,7%), a bunurilor de uz curent (-2,1%) sia bunurilor de folosinta indelungata (-1,5%). Industria bunurilor de capital a crescut cu 2,2%. 

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 0,7%.

Industria extractiva si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat au scazut cu 11,3%, respectiv cu 2,2%, iar industria prelucratoare a scazut cu 0,1%. 

Pe marile grupe industriale, industria energetica si industria bunurilor intermediare au scazut cu 2,4%, respectiv cu 1%. Cresteri s-au inregistrat in industria bunurilor de folosinta indelungata (+1,6%), industria bunurilor de uz curent (+1,4%) si industria bunurilor de capital (+1,1%). 

In iunie 2014, productia industriala (serie bruta) a crescut cu 10,4% fata de luna corespunzatoare din anul precedent, datorita cresterii industriei prelucratoare (+12,9%). Industria extractiva si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat au scazut cu 10,8%, respectiv cu 6,0%.