In aprilie 2014, productia industriala (serie bruta) a scazut fata de luna precedenta cu 3,0%. Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 17,2%, industria extractiva cu 3,5% si industria prelucratoare cu 1,5%. 

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat scaderi in: industria energetica (-14,2%), industria bunurilor intermediare (-3,9%), industria bunurilor de folosinta indelungata (-1,3%) si industria bunurilor de capital (-0,7%). Industria bunurilor de uz curent a crescut cu 0,2%. 

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 0,3% ca urmare a scaderii productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (-5,3%) si industriei extractive (-0,2%). Industria prelucratoare a crescut cu 0,1%. 

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat scaderi in industria energetica (-3,7%) si industria bunurilor intermediare (-0,3%) si cresteri in industria bunurilor de capital (+3,5%), industria bunurilor de uz curent (+0,5%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+0,2%). 

In aprilie 2014, productia industriala (serie bruta) a crescut cu 2,6% fata de luna corespunzatoare din anul precedent, datorita cresterii industriei prelucratoare (+3,9%).

Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat si industria extractiva au scazut cu 8,9%, respectiv cu 4,1%. 

Pe marile grupe industriale, s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (+9,3%) si in industria bunurilor de uz curent (+0,7%) si scaderi in industria energetica (-5,8%), industria bunurilor intermediare (-2,3%) si in industria bunurilor de folosinta indelungata (-0,1%). 

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 5,9%, sustinuta de cresterea industriei prelucratoare (+7,8%). Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 8,4%, iar industria extractiva cu 3,4%. 

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat urmatoarele cresteri: industria bunurilor de capital (+18,8%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+6,0%), industria bunurilor de uz curent (+3,7%) si industria bunurilor intermediare (+1,4%).

Industria energetica a scazut cu 5,3%.