La Oltchim lucreaza in prezent 3.353 salariati. 

"Nu cred ca cineva va revitaliza Oltchim la dimensiunea de trei mii si ceva de angajati, insa o parte importanta din Oltchim poate fi revitalizata printr-o investitie privata", a spus Victor Ponta in cadrul unei emisiuni tv, transmite Mediafax.

Prim-ministrul a precizat ca nici la CFR Marfa, care urmeaza sa fie privatizata, nu vor ramane toti angajatii, circa 11.000. 

Saptamana trecuta, prefectul judetului Valcea, Mircea Nadolu, a declarat ca a vorbit cu ministrul economiei, Varujan Vosganian, care i-a spus ca in urmatoarele 45 de zile nu se vor face disponibilizari la Oltchim, iar dupa data respectiva daca vor fi angajati concediati, acestia vor primi salarii compensatorii. 

Tot Varujan Vosganian a declarat luni ca nu poate salva singur Oltchim si ca are nevoie de un acord de vointa politica al PSD si PNL, de sustinerea sindicatelor si de pace sociala. 

Oltchim a intrat in insolventa la finele lunii ianuarie, dupa ce o incercare de privatizare a esuat anul trecut pentru ca Dan Diaconescu, castigatorul licitatiei, nu a achitat banii pe pachetul majoritar de actiuni detinut de stat.