Avansul cotatiilor este alimentat si de tensiunile dintre Iran si Occident, provocate de programul nuclear al autoritatilor de la Teheran.

La ora 16:48 GMT, petrolul Brent, de referinta la Londra, era cotat in crestere cu 1,69 dolari, la 125,81 dolari pe baril, dupa un maxim al sedintei de 126,34 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel atins dupa 1 martie.

Pretul petrolului de referinta pe piata americana este in urcare cu 68 de centi, la 106,84 dolari pe baril, dupa un varf al sedintei de 107,2 dolari pe baril.

Cotatia petrolului Brent este cu peste 19 dolari peste cea a titeiului destinat pietei americane, diferenta crescand in urma informatiilor de miercuri privind nivelul record pentru ultimele opt luni al stocurilor din SUA.

Grecia a atras o participare de peste 75% a creditorilor privati la programul de schimb de obligatiuni care are rolul reducerii datoriilor de 206 miliarde de dolari catre acestia la jumatate. Programul este o conditie pentru furnizarea Greciei a celui de-al doilea program de sustinere financiara, de 130 de miliarde de euro.