"De la 114-116 lei/MWh, Alro va plati in jur de 200 lei/MWh. Pe langa asta, Alro va achita si 11 milioane de euro ca diferenta pentru energia pe care a achizitionat-o de la inceputul anului incoace", a declarat reprezentantul administratorului judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, citat de Mediafax.

Alro are un contract direct a achizitiei energiei de la Hidroelectrica valabil pana in 2018. In fiecare an, Alro achizitioneaza 3 TWh de electricitate de la compania de stat, aflata in insolventa din luna mai.

Borza a adaugat ca la jumatatea acestui an Hidroelectrica a inregistrat pentru prima data pierderi, estimate la 30 milioane de lei, din cauza secetei. Totodata, productia de energie a companiei estimata pentru acest an este mai mica de 13 TWh, un minim istoric.

Compania de stat Hidroelectrica a activat marti clauza de forta majora, pentru a doua oara in mai putin de an an, ca urmare a secetei care a dus la scaderea debitelor raurilor. Forta majora la Hidroelectrica a fost instituita si in perioada septembrie 2011 - mai 2012.

Hidroelectrica este controlata de stat, prin Ministerul Economiei.