Angajatii combinatului de la Galati s-au trezit cu patronul Lakshmi Mittal la usa. De ce a venit in Romania unul dintre cei mai bogati oameni ai lumii
Miliardarul Lakshmi Mittal, proprietarul grupului ArcelorMittal, se afla in Romania si discuta, joi, cu directorii combinatului siderurgic ArcelorMittal Galati. Magnatul indian a sosit joi dimineata cu un elicopter care a aterizat pe platforma combinatului, scrie Mediafax.
Liderul sindicatului Solidaritatea de la ArcelorMittal Galati, Gheorghe Tiber, a declarat ca Mittal a coborat din elicopter insotit de country manager-ul ArcelorMittal, Ionel Bors, si a fost intampinat de directorul general al combinatului galatean, Bruno Ribo.
"Nu se cunosc motivele pentru care domnul Mittal face aceasta vizita. Exista insa informatii care arata ca vizita acestuia ar putea avea legatura cu situatia legata de energie si de starea unitatii de la Galati", a spus el, completand ca este posibil ca Mittal sa aiba o intalnire, tot joi, la Bucuresti, cu autoritati guvernamentale.
Oferta ArcelorMittal Galati, unul dintre cei mai mari consumatori de energie din Romania, de achizitie a electricitatii prin bursa de profil OPCOM a fost anulata, in martie, intrucat combinatul nu a primit nicio oferta de vanzare. Compania viza cumpararea unei cantitati de energie de 3,15 milioane MWh (aproximativ 5% din consumul national), pentru o perioada de doi ani.
Anterior, ArcelorMittal Galati contactase Nuclearelectrica pentru a cumpara energie la pret redus, insa compania de stat a transmis ca nu dispune de suficienta electricitate pentru acoperirea cererii combinatului.
In ultimii doi ani combinatul siderurgic a cumparat energie prin OPCOM. Contractul incheiat in 2010 de combinatul siderurgic cu Hidroelectrica a intrat in atentia Comisiei Europene, pentru ca pretul s-a plasat cu mult sub valorile de pe piata.
Saptamana trecuta conducerea ArcelorMittal Galati a anuntat ca ar putea renunta la productia de piese mecanice noi, una dintre principalele activitati ale Uzinei de Piese de Schimb si Reparatii Siderurgice. Peste 350 de muncitori au oprit atunci lucrul si au cerut explicatii.
Pe acelasi subiect: