Proiectul de birouri Unirii View, care se contruiește la cinci minute de Piața Unirii, a obținut certificarea sustenabilă BREEAM cu calificativul Excellent, devenind astfel primul proiect imobiliar din România care aplică și obține certificarea verde după cele mai noi standarde, emise în 2016.

”Obținerea unui calificativ cât mai bun se transpune în economii de sute de mii de euro pentru companiile care își desfășoară activitatea în proiect. În plus, actualii și viitorii chiriași ai unei clădiri de birouri dar și cei care vor lucra într-un astfel de proiect fac parte dintr-o nouă generație care a crescut conștientizând necesitatea de a reduce impactul asupra mediului înconjurător”, a declarat, într-un comunicat, Didier Balcaen, general manager Speedwell Real Estate Development, compania care coordonează contruirea Unirii View.

Unirii View este dezvoltat de către investitorul belgian Yves Weerts în urma unei investiții de aproximativ 33 de milioane de euro, va avea o suprafață închiriabilă de aproximativ 18.000 de metri pătrați, livrarea fiind estimată pentru vara anului 2018.

Clădirea a atins deja un grad de preînchiriere de aproape 25% după ce furnizorul de servicii și soluții software NTT Data România a închiriat o suprafață de 4.000 de metri pătrați în proiect.

Clădirea este amplasată pe bulevardul Corneliu Coposu și va avea 18 etaje. Cu o înălțime de 73 de metri, Unirii View va fi cea mai vizibilă clădire din centrul Capitalei.

Yves Weerts, un antreprenor de naționalitate belgiană, a derulat mai multe investiții pe piața imobiliară din România, precum dezvoltarea și vânzarea Deva Logistics Park către fondul de investiții CTP.