În prima jumătate a anului, numărul angajaţilor care lucrează în spaţii de birouri moderne a crescut cu 6.100 de persoane, se mai arată în analiză.

Pipera Sud (Dimitrie Pompeiu), Barbu Văcărescu - Floreasca şi zona de Vest rămân în continuare locurile care au înregistrat cele mai mari creşteri, ocupând în continuare primele trei poziţii din punct de vedere al numărului de angajaţi din clădirile de birouri moderne.

În general, aproximativ 55% din numărul total de angajaţi din Capitală care lucrează în spaţii de birouri moderne îşi desfăşoară activitatea în aceste zone.

Un număr de aproape 50.000 de angajaţi lucrează în clădirile de birouri din zona Pipera-Sud, aproape 45.000 în zona Barbu Văcărescu – Floreasca, iar în Vest în jur de 33.000.

Zonele de birouri care au cea mai mare rată de metri pătraţi pe angajat sunt cele consacrate pentru operaţiunile principale (headquartere): Centrul de Business al Bucureştiului, zona Centrală şi zona de Centru Nord, fără a lua în calcul zona Barbu Văcărescu – Floreasca, se mai arată în analiză.

Cea mai mică suprafaţă medie de metri pătraţi pe angajat rămâne în continuare zona Pipera Sud (Dimitrie Pompeiu), zona de birouri dedicată operaţiunilor de back-office, fiind o destinaţie aleasă în special de companiile care oferă servicii de outsourcing.

Potrivit consultanţiilor C&W Echinox, dezvoltatorii de birouri au venit în întâmpinarea cererilor venite din partea chiriaşilor livrând clădiri noi, cu specificaţii tehnice moderne, iar pentru perioada următoare tendinţa se menţine ascendentă, mai ales în zona Centru-Vest, care până la finalul anului ar putea atrage încă 7.000 de angajaţi în clădirile aflate în construcţie.