Potrivit sursei citate, compania americana ar fi demarat deja recrutarile in Bucuresti, o parte dintre oamenii deja selectati facand parte din echipa Intel, care se afla in prezent in plin proces de reducere a activitatii.

Extinderea in Bucuresti a retailerului vine la mai putin de un an de cand compania americana a semnat pentru inchirierea unei suprafete de 13.500 mp in Iasi.

Amazon a anuntat, in toamna anului trecut, ca va crea 400 de noi locuri de munca permanente in Romania, odata cu inaugurarea unui nou Centru de Dezvoltare si Tehnologie la Iasi.

Cele 400 de noi locuri de munca se adauga, astfel, celor 600 pe care compania le are, deja, in Romania. Odata cu demararea actiunii de recrutare de personal nou, Amazon ofera oportunitati de cariera pentru ingineri si dezvoltatori software, cercetatori, analisti de business, specialisti in comert si manageri de conformitate.

Pozitiile pentru care Amazon cauta angajati pot fi gasite pe site-ul local al retailerului.

Noul sediu Amazon din Iasi gazduieste patru departamente: Technology Development, Compliance Operations, Retail Services si Digital Imaging. Toate sunt implicate in dezvoltarea, inovarea solutiilor tehnologice si consolidarea operatiunilor de pe site-ul Amazon.

Retailerul online Amazon este prezent pe piata locala de 11 ani, iar pana in prezent a investit peste 40 de milioane de euro in Romania pentru dezvoltarea tehnologiilor de ultima generatie. Amazon.com a fost fondata in 1995 de catre Jeff Bezos, care a devenit al doilea cel mai bogat om din lume, dupa Bill Gates.

La inceputul anului trecut, Amazon a anuntat ca vrea sa infiinteze “mai multe mii de noi locuri de munca" in Europa, unde grupul are deja peste 40.000 de angajati. Vice-presedintele Amazon Europe, Xavier Garambois, declara atunci ca "in prezent recrutam noi specialisti si in computere si dezvoltatori de software pentru cele 12 centre de cercetare si dezvoltare din Europa" amplasate in Germania, Irlanda, Olanda, Polonia, Romania, Spania si Marea Britanie.

Retailerul online este prima companie din lume care a oferit clientilor sai produse si servicii, precum: recenzii ale clientilor, cumparaturi online, recomandari personalizate, Prime, Fulfillment by Amazon, AWS, Kindle Direct Publishing, Kindle, Fire tablets, Fire TV si Amazon Echo.