"Sper ca pana la 2 august, termenul stabilit pentru incheierea conventiilor de creditare a lucrarilor de reabilitare termica sa primim raspunsuri si de la alte banci", a spus Boc, potrivit Mediafax.

Guvernul a decis ca proprietarii locuintelor incluse in programul de reabilitare termica vor avea posibilitatea sa finanteze lucrarea prin credit bancar contractat cu garantia statului si dobanda subventionata, dupa modelul programului "Prima Casa". Creditul va putea fi contractat pentru o perioada de cinci ani.

Potrivit actului normativ pentru reabilitarea termica, asociatiile de locatari, dar si proprietarii de case, vor putea lua in cateva saptamani de la banci credite cu garantie guvernamentala si cu dobanda subventionata de stat.

Intrebati de jurnalisti care este motivul pentru care numarul creditelor acordate pentru noul program Prima Casa este unul redus, premierul Emil Boc si presedintele Fondului de Garantare pentru IMM-uri, Aurel Saramet, au invocat faptul ca bancile trebuie sa isi schimbe programul informatic, iar clientii se afla inca in faza de informare.

Boc a adaugat ca va merge "pe firul apei" si va verifica daca mai exista probleme in acordarea acestor credite.

Inainte de intalnirea de la Fondul de Garantare, Boc declara ca are in vedere si o intrevedere cu reprezentantii bancilor, pentru a vedea de ce acestea sunt reticente la a acorda credite pentru Prima Casa.

"Daca bancile sunt reticente in a acorda credite, trebuie ele intrebate, nu vad de ce sa faca pasul inapoi si sa nu fie interesate daca statul acopera garantia", a spus Boc.

Boc a spus ca a discutat deja despre acest subiect cu presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Ghetea, pe care l-a invitat la sedinta de ieri a Guvernului.