"Prezentam maine (miercuri - n.r.) in Guvern un memorandum prin care sa se permita reabilitarea termica a locuintelor cu credite garantate de stat", a spus Udrea.

Ea a adaugat ca, anul trecut, Ministerul Dezvoltarii a avut buget pentru participarea cu 50% la reabilitarea termica a circa 30.000 de locuinte.

"Pentru acest an, nu mai avem fonduri nici macar pentru atat. Prin aceasta forma, vom reusi sa reabilitam termic toate locuintele din Romania in 100 de ani", a afirmat ministrul.

Garantarea imprumuturilor va permite proprietarilor sa poata face reabilitarile termice pe banii lor. Pana in prezent, costurile reabilitarii termice erau suportate in proportie de 50% de catre minister, de 30% de catre autoritatile locale si de 20% de proprietari.

"De foarte multe ori, dintr-o lejeritate a cheltuielilor banilor publici, pretul reabilitarii facute de stat este mult mai mare decat daca reabilitarea ar fi fost suportata doar de asociatia de proprietari, care ar fi negociat direct cu constructorul", a explicat Udrea.