"S-au folosit in foarte multe cazuri adezivi pentru gresie si faianta. Fatada poate cadea si exista riscul accidentarii unor oameni. Se vede cu ochiul liber, in primul rand lipsa diblurilor. Diferentele dintre placile de polistiren sunt umplute cu adeziv, dar nu adezivul are rolul izolant, ci placa de polistiren. S-ar putea sa crape dupa ce e finisat si ulterior sa cada, ceea ce ar fi foarte periculos", a declarat Bogdan Popescu, expert in constructii.

Potrivit datelor Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, anul trecut au fost reabilitate termic 629 de blocuri, la nivel national, pentru care s-au investit 160 de milioane de lei din bugetul ministerului.  

"Din punctul nostru de vedere lucrurile stau asa: noi dam banii, iar restul, ma refer aici la proiectare si auditare, este strict in atentia administratiei locale.Putem ajunge sa nu le dam banii, putem ajunge si acolo, pentru proasta executie", a afirmat Razvan Murgeanu, secretar de stat al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Cei care nu sunt multumiti de calitatea lucrarilor de reabilitare termica trebuie sa anunte primaria, dar si MDRT.