"Nu se deschid obiective noi, dar anul acesta se vor finaliza aproximativ 1.800 de unitati locative si mai avem in lucru inca 2.400. Acestea se continua, dar se vor finaliza la anul. Sunt cereri de cumparare a locuintelor, dar putine, pentru ca din pacate diferenta intre chiria pe care o platesc chiriasii respectivi si rata pe care ar plati-o in cazul in care ar face un credit ca sa cumpere casele respective e destul de mare si nu prea multi isi pot permite", a afirmat Petrescu, scrie Mediafax.

El a adaugat ca in acest an nivelul chiriilor la locuintele ANL se vor mentine la nivelul anului trecut.

Intrebat cum vor evolua preturile locuintelor in acest an, el a spus ca nu poate face predictii, pentru ca nu acesta este rolul ministerului pe care il conduce. "Pot avea o parere personala, dar nu e cazul sa v-o ofer acum", a spus el.

La inceputul lunii martie reprezentantii MDRT au anuntat ca bugetul din acest an al institutiei va fi redus cu 15%, dupa ce ministerul a decis sa prioritizeze proiectele de investitii, printre obiectivele ramase figurand cele finalizate in proportie de peste 80%, cele pentru care Guvernul si-a asumat angajamentul sau cele din zonele turistice.

Citeste si:

BNR a redus rata dobanzii de politica monetara, de la 5,5% la 5,25% pe an, pentru impulsionarea creditarii