Edilul a explicat, la finalul sedintei Consiliului Local Constanta, ca acest cartier este realizat pentru aproximativ 3.500 de persoane, iar valoarea investitiei se ridica la aproximativ zece milioane de euro, informeaza Mediafax.

"Se lucreaza la cartierul de containere pentru nevoiasi, a inceput demolarea, nivelarea terenului. Prima etapa va fi gata cam in luna mai, spre sfarsitul lunii mai, coincidenta, inainte de alegeri, si vor intra cam 1.500 de oameni. Urmatoarea etapa va fi gata in octombrie-noiembrie cu inca 1.500-2.000 de oameni, dupa care, daca este nevoie, continuam si anul urmator in acelasi ritm. Investitia este in jur de zece milioane de euro pentru 3.500 de oameni, asta inseamna cam pana in 3.000 de euro de om bagat in casa cu caldura, bucatarie etc", a afirmat Radu Mazare.

Primarul a mentionat ca aceste containere sunt fabricate de o firma din Baia Mare. El a explicat ca pana in prezent au fost depuse la Primarie 2.600 de dosare, iar o comisie va analiza aceste cazuri si va decide ordinea in care se vor muta in cartier.

Printre persoanele care pot beneficia de aceste locuinte sunt tinerii proveniti din institutiile sociale si care au implinit varsta de 18 ani, pensionarii, veteranii si vaduvele de razboi, persoanele cu situatii familiale deosebite, persoane cu invaliditate, persoane cu boli cronice, persoane sau familii evacuate din casele nationalizate care au fost retrocedate fostilor proprietari, ce locuiesc in spatii care nu prezinta siguranta in exploatare, care si-au pierdut fara voia lor locuintele proprietate personala.

Pentru a putea locui aici, beneficiarii trebuie sa nu detina imobil, teren intravilan agricol si nici autoturism proprietate personala.

Campusul Social "Henri Coanda" va fi amplasat pe o suprafata de teren de aproximativ sase hectare situat in cartierul Tomis Nord.

Potrivit informatiilor postate pe site-ul Primariei Constanta, fiecare unitate locativa (6 m x 2,4 m) va avea in componenta un grup sanitar, o bucatarie, intre unu si trei dormitoare. Grupul sanitar va fi dotat cu un lavoar, un corp de iluminat, un vas WC, o oglinda de perete, o baterie de dus, un boiler electric pentru preparare apa calda, o aeroterma (electrica) pentru incalzire.

Bucataria va fi formata dintr-un blat, un spalator cu preparator instant pentru apa calda, o plita electrica cu doua ochiuri, un corp de iluminat, un frigider, iar dormitorul va fi dotat cu paturi, o aeroterma pentru incalzire si un corp de iluminat. De asemenea, in zona unde vor fi amplasate aceste locuinte Primaria va realiza si o cantina sociala, un dispensar, o zona de gratare pentru picnic, doua terenuri de sport, locuri de joaca, precum si drumuri si cai de acces.