Potrivit unui comunicat al companiei, portofoliul include Floreasca Business Park, Lakeview și Aviatorilor 8 din Bucureşti şi City Business Centre din Timișoara, iar valoarea totală a tranzacției se ridică la 307 milioane euro cu un preț decontat în cash după ajustările specifice de 290 milioane euro.

Tranzacția dintre NEPI Rockcastle și AFI Europe agreată la finalul anului 2019 și întreruptă în contextul actual al pandemiei de COVID19, a fost încheiată cu succes pe 6 august 2020. Astfel, NEPI Rockcastle finalizează acordul cu AFI Europe pentru cele 4 clădiri de birouri clasa A din România.

Citește și: Criza nu se simte pe piața imobiliară. România, între țările UE cu cele mai mari creșteri de prețuri la locuințe  

În conformitate cu prevederile noului acord, preluarea portofoliului de birouri de către AFI este programată să se încheie până în luna decembrie a acestui an, data de finalizare urmând să fie stabilită de către cumpărător.

AFI Europe a plătit către NEPI Rockcastle un avans de 15 milioane euro cash, valoare care reprezintă o garanție pentru finalizarea tranzacției. Rezultat al acestui proces, părțile au renunțat la arbitrajul început ca urmare a întreruperii tranzacției precedente.

În total, cele patru proiecte de clădiri de birouri de tip Clasa A – Floreasca 169, The Lakeview, Aviatorilor 8 și City Business Centre, cuprind 8 clădiri situate în București și Timișoara, cu o suprafață cumulată de peste 118.500 de metri pătrați.

Tranzacția a fost asistată de Herbert Smith Freehils pe chestiunile care privesc dreptul englez, în timp ce Reff & Associates și Deloitte Legal au asigurat consultanța privind aspectele juridice din România. Colliers International a fost consultantul vânzătorului și a acordat suport suplimentar pentru NEPI Rockcastle și subsidiarele sale.

NEPI Rockcastle plc. este principalul investitor și dezvoltator de proprietăți comerciale din Europa Centrală și de Est. Compania este listată pe piața principală a Bursei de Valori Johannesburg Limited (JSE) și Euronext Amsterdam.

Grupul deține un portofoliu excepțional de proprietăți cu poziție cheie în România, Polonia, Slovacia, Croația, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Serbia și Lituania, și se dezvoltă în continuare printr-un program de expansiune pe alte piețe din Europa Centrală și de Est.Cultura și strategia NEPI Rockcastle se concentrează pe planificare, calitatea execuției, sustenabilitate, etică și evaluarea timpurie a riscurilor.

În România, NEPI Rockcastle deține 20 de centre comerciale în cele mai importante orașe din țară. Grupul este evaluat la standardul Investment Grade de agențiile de rating Standard & Poor's (BBB, Perspectiva stabilă), Fitch (BBB, Perspectiva stabilă).