Fuziunea dintre New Europe Property Investments Plc (NEPI) si Rockcastle Global Real Estate Company Limited (Rockcastle) a fost incheiata si a intrat in vigoare din 11 iulie, a mai precizat compania.

Ca urmare a fuziunii, cele doua companii au incetat tranzactionarea actiunilor pe Bursa din Johannesburg (JSE) si Bursa de Valori Bucuresti (BVB), in cazul NEPI, si pe JSE si Bursa din Mauritius, in cazul Rockcastle.

Incepand cu 12 iulie 2017, NEPI Rockcastle se tranzactioneaza pe JSE si Euronext Amsterdam, sub noul cod buriser NRP, cu o capitalizare bursiera la listare de 6,1 miliarde de euro.

Compania se axeaza in continuare pe detinerea, adminstrarea si dezvoltarea de proprietati comerciale in piete importante din Europa Centrala si de Est, detinand pozitii de top in Romania (cel mai mare investitor imobiliar pe segmentul de retail), Polonia (al patrulea cel mai mare investitor pe segmentul de retail) si Slovacia (a doua cea mai mare companie de pe acest segment) si avand o prezenta puternica in Croatia, Cehia si Serbia.

In prezent, NEPI Rockcastle detine si administreaza 51 de proprietati operationale localizate in principal in sase tari din Europa Centrala si de Est, cu o valoare totala de aproximativ 4 miliarde de euro, precum si sase dezvoltari in curs de constructie.

Fuziunea a fost anuntata din decembrie 2016. "NEPI si Rockcastle au placerea sa anunte incheierea unui acord cadru, in data de 13 decembrie 2016, in urma caruia activitatile celor doua societati vor fuziona intr-o noua entitate inregistrata in Isle of Man, NEPI Rockcastle PLC (“NewCo”) tranzactie ce se va implementa pe baza unui raport de schimb de 4,5 actiuni existente Rockcastle pentru 1 actiune existenta NEPI", a anuntat fondul la momentul respectiv.

Din portofoliul NEPI faceau parte Mega Mall, Mall Promenada, Vulcan Value Center, Shopping City Timisoara, City Park Constanta, Ploiesti Shopping City, Braila Mall,Galati Shopping City, Shopping City Targu-Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Deva si alte centre comerciale.

NEPI detinea si cladirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView, Aviatorilor 8 in Bucuresti, City Business Centre in Timisoara si The Office in Cluj.

La 30 septembrie 2016, activele totale ale NEPI erau evaluate la 2,2 miliarde euro.