Cu o suprafaţă închiriabilă totală (GLA) de 118.500 metri pătraţi, tranzacţia este estimată la peste 300 milioane euro.

În iulie, AFI Europe, grupul care deţine mall-ul AFI Cotroceni, a anunţat că a semnat o scrisoare de intenţie neangajantă pentru achiziţia portofoliului de clădiri de birouri din România al NEPI Rockcastle, cu o suprafaţă totală construită de aproximativ 170.000 de metri pătraţi.

Portofoliul achiziţionat este format din 4 proiecte de birouri Clasa A, cu un total de 8 clădiri de birouri situate in Bucureşti şi Timişoara.

Acestea sunt Floreasca Business Park, situat pe Calea Floreasca 169, Bucureşti, GLA 36.470 mp; The Lakeview, situat pe strada Barbu Vacarescu 301-311, Bucureşti, GLA 25.907 mp; Aviatorilor 8, situat pe bd. Aviatorilor 8A, Bucureşti, GLA 8.203 mp; Timisoara City Business Center, situat pe str. Coriolan Brediceanu 10, Timişoara, GLA 47.936 mp.

Achiziţia portofoliului de birouri al NEPI din România reprezintă o extindere strategică a modelului nostru de afaceri. În ultimii 10 ani, am dezvoltat organic proiecte majore în România, iar acum ne extindem portofoliul de asemenea prin achiziţii de proprietăţi generatoare de venituri care vor consolida poziţia noastră pe piaţa românească”, a declarat Doron Klein, CEO al AFI Europe în România şi Republica Cehă.

Tranzacţia a fost consiliată de CMS (juridic), Ernst & Young (financiar) şi JLL (comercial). AFI Europe Romania este una dintre cele mai mari companii de pe piaţa imobiliară. Compania a finalizat şi are în curs de dezvoltare proiecte majore pe segmentele retail, office şi rezidenţial în Bucureşti, Ploieşti şi Braşov.

În urma acestei tranzacţii şi odată cu finalizarea proiectelor de birouri aflate în curs de dezvoltare (AFI Park Braşov şi AFI Tech Park 2-3), AFI Europe Romania va administra un portofoliu de 282.000 m2 GLA de birouri, devenind astfel unul dintre cei mai mari proprietari de birouri din România.

Pe segmentul office al pieţei imobiliare, AFI Europe Romania este dezvoltatorul şi proprietarul proiectelor AFI Park 1-5, AFI Tech Park şi AFI Park Braşov.