Desi aparent au autorizatii in regula, proprietarii a peste 50 de case s-au trezit ca, de fapt, le-au ridicat pe amplasamente gresite. Primul rand de imobile intra pe un teren strain. Cel care il detine a dat asociatia in judecata si a venit cu doua optiuni: fie este despagubit, fie complexul va fi stramutat.

Efectul acestei greseli va fi unul tip domino. Fiecare rand de locuinte ar trebui deplasat cu 7 metri in spate pentru ca omul sa-si recapte terenul "inghitit" de primul sir de vile. Cu alte cuvinte casele ar trebui demolate una cate una.

Omul tine in buzunar o hotarare definitiva si irevocabila a instantei care spune ca s-a intrat ilegal pe suprafata lui de doua mii de metri patrati. Cere acum cel putin 100.000 de euro ca sa cada la pace. Proprietarii vilelor fac haz de necaz.

"Daca vine si modifica strada, drumul va trece prin antreu. Televizorul va ramane in drum", a replicat comic proprietara unei case.

Ar mai exista varianta ca fiecare proprietar sa-l dea in judecata pe cel din spatele sau. Iar ultimul rand de case sa nu mai aiba unde sa se duca.

Toata incurcatura a pornit cand primul proprietar si-a luat in primire lotul pe care si-a ridicat casa. N-a banuit ca masuratoarea a fost eronata si toti ceilalti care s-au mutat in zona s-au ghidat dupa el.

Daca vor alege sa ii achite omului suma ceruta, cei 65 de proprietari ar trebui sa stranga fiecare cam 1.500 de euro ca sa scape de grija.