In urma cu cativa ani, in zona de nord a statiunii Mamaia au aparut timid cateva blocuri de apartamente. Criza imobiliara a inghetat insa vanzarea lor, iar locuintele au fost inchiriate turistilor.

Au fost sceptici la inceput, insa, dupa primul sejur, cei mai multi au uitat de hoteluri. Iar altii, cuceriti de privelistea impresionanta, s-au transformat in proprietari.

O doamna din Bucuresti a incercat ani la rand hotelurile de cinci stele, dupa care a devenit chiriasa, in nordul statiunii Mamaia. Alaturi de fiul ei, petrecea doua luni din vara la mare si platea, pe un apartament, in jur de 2 mii de euro pe luna. Anul acesta a devenit proprietara unei locuinte de 130 de metri patrati.

Iar daca la inceput dezvoltatorii imobiliari construiau apartamente mari, spatioase, acum au adoptat o alta strategie.

"Am construit vreo 200 de apartamente, le-am facut mai micute de 60 de metri patrati cu 2 camere si este mai accesibil pentru ei. Un apartament cu doua camere poate ajunge la 50-60 de mii fata de acum cativa ani cand era 70-80-90 de mii", spune Constantin Zelca, contructor.

Pentru cei care nu vor sa investeasca intr-un apartament, exista varianta inchirierii. Nicoleta Luciu a petrecut un weekend intreg intr-un apartament, pe malul lacului Siutghiol. A cucerit-o definitiv privelistea si pontonul construit chiar in fata blocului.

Un apartament cu doua camere in Mamaia se inchiriaza cu tarife cuprinse intre 89 si 160 de euro, pe zi si unul cu trei camere cu tarife intre 129 si 200 de euro.