Cum se schimbă viața angajaților, după pandemie. Normele de distanţare socială au dus la creşterea cererii de spaţiu de birouri de la 10 la 20 mp per angajat
Birou, open space
Noile planuri de amenajare pentru respectarea distanţării sociale la birouri au dus la creşterea cererii de spaţiu de la 10 la 20 metri pătraţi per angajat, a anunţat compania imobiliară Globalworth România.
”În contextul distanţării sociale, devine din ce în ce mai evidentă nevoia de creştere a suprafeţelor existente în clădirile de birouri, motiv pentru care un total de peste 25.000 de metri pătraţi au fost închiriaţi în Globalworth Plaza, Globalworth Campus şi clădirea din Bulevardul Expoziţiei. Odată cu ridicarea stării de urgenţă, companiile au luat în considerare reconfigurarea spaţiilor, astfel încât angajaţii să fie cât mai bine protejaţi când se întorc la muncă. Dacă în ultimii ani, trendul în zona de birouri a fost de open-space, acum toată atenţia se concentrează pe distanţarea fizică dintre colegi. Noile planuri de amenajare pentru respectarea acesteia au condus la creşterea cererii de spaţiu de la 10 la 20 mp per angajat. Acestea permit modificarea layout-urilor spaţiilor de birouri, regândirea zonelor open-space, extinderea bucătăriilor, spaţiilor comune sau sălilor de întâlniri şi/sau mărirea spaţiilor dintre birouri”, arată Globalworth România.
Portofoliul companiei a fost consolidat prin prelungirea sau extinderea unor contracte pe o perioadă cuprinsă între 3 şi 11 ani cu parteneri-cheie precum Adecco, Cegedim, Clinicile şi Laboratoarele Sfânta Maria, Mazars sau una din cele mai importante bănci din sistem care are închiriată clădirea Globalworth de pe Bulevardul Expoziţiei.
“Tranzacţiile din ultimele trei luni confirmă parteneriatul puternic pe care Globalworth îl are cu companiile chiriaşe. Nu doar că au fost prelungite contractele de închiriere pentru suprafeţele actuale, ci am primit numeroase cereri de creştere a suprafeţelor, astfel încât locul de muncă să fie unul cât mai sigur cu putinţă. Experienţa de a trece printr-o pandemie a avut şi va avea un mare impact în modul nostru de a trăi şi de a lucra, de aceea echipa de leasing a venit cu soluţii adaptate pentru a răspunde nevoilor curente”, a declarat Ema Iftimie, head of leasing Globalworth România.
În prima lună de la ridicarea stării de urgenţă, un procent de 25% din chiriaşii Globalworth a revenit la birou, aşteptându-se la o creştere graduală de până la 100% în luna septembrie 2020. Pe lângă soluţiile legate de creşterea suprafeţelor închiriate pentru respectarea distanţării sociale, Globalworth a implementat o serie de măsuri de siguranţă şi igienă încă de la începutul crizei pentru cele 14 clădiri din portofoliu.
”Aceste măsuri sunt ajustate constant şi privesc o serie de acţiuni precum regândirea circuitelor de circulaţie în interiorul clădirilor şi spaţiilor comune, adoptarea de măsuri pentru a asigura eficienţa sporită a sistemului HVAC, montarea covoarelor antiseptice, aplicarea marcajelor pe pardoseală pentru a indica distanţa de siguranţă, informarea angajaţilor şi a vizitatorilor despre regulile adoptate (de păstrare a distanţei, de spălare şi igienizare, de purtare a măştilor), montarea de dozatoare de dezinfectant, planificarea şi implementarea protocoalelor de igienizare şi curăţenie”, mai spune compania.
Globalworth este o companie imobiliară activă în Europa Centrală şi de Est, listată la Bursa de Valori de la Londra, în segmentul AIM, care activează în România şi Polonia, în ambele ţări devenind principalul investitor pe piaţa imobiliară de birouri. Gestionat de aproape 200 de angajaţi în România şi Polonia, portofoliul companiei are o valoare totală de aproximativ 2,85 miliarde de euro, la 30 iunie 2019.
Peste 95% din acesta este reprezentat de active producătoare de venit, închiriate către aproximativ 685 de companii naţionale şi multinaţionale. În România, Globalworth este prezentă în Bucureşti, Timişoara, Constanţa şi Piteşti, în timp ce în Polonia proprietăţile sale se regăsesc în Varşovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk şi Katowice.
Pe acelasi subiect: