Astfel, in aceasta perioada, rata in cazul unei locuinte achizitionate printr-un credit ipotecar este similara cu valoarea chiriei unui apartament asemanator.

Daca luam ca exemplu un apartament vechi, cu doua camere, din zona Militari a Capitalei, mobilat si utilat, cu o suprafata de aproximativ 53 de metri patrati, observam faptul ca diferenta dintre chiria medie solicitata de catre proprietar, de 297 de euro, si rata lunara a unui credit ipotecar, luat prin intermediul programului Prima Casa, de 296 de euro, este una nesemnificativa.

In cazul unui apartament nou situat in aceeasi zona, chiria medie lunara solicitata de catre proprietar este de circa 343 de euro, cu doar 20 de euro mai mult fata de rata lunara a unui credit ipotecar pentru un apartament similar.

Cu toate acestea, atat valoarea ratei unui apartament, cat si cea a chiriei, pentru doua locuinte similare, nu sunt totusi suficiente pentru a putea aprecia rentabilitatea celor doua variante, avand in vedere faptul ca pe langa acestea exista o serie de cheltuieli suplimentare care, pe termen lung, pot face diferenta intre cele doua.

Citeste mai multe pe www.gandul.info