Executorii bancari spun ca in ultima vreme sunt tot mai multe bunuri scoase la licitatie. "Se pot vinde repede atat autoturisme, bijuterii, ambarcatiuni, dar si cladiri si terenuri. In afara de pretul de vanzare, importanta este valoarea bunului pe care o vad investitorii in viitor. Pe de alta parte, intr-un fel se va vinde un teren de 500 mp langa Sala Palatului si in alt timp se va vinde un teren de aceeasi suprafata situat la Buftea", a declarat un executor bancar.

El spune ca sunt si cazuri de asa-numiti "vanatori de chilipiruri" care reusesc sa cumpere la preturi foarte mici, de 10-15% din valoarea reiesita din raportul de evaluare - bunuri executate silit de banci.

Site-urile bancilor sunt pline de anunturi de licitatii pentru bunuri executate silit. Pe 5 septembrie Raiffeisen Bank va scoate la licitatie un apartament cu 4 camere din Bucuresti. Pretul de pornire a licitatiei este de 45.600 euro.

O persoana care a luat in urma cu cativa ani un credit in valoare de 50.000 franci elvetieni a fost executata silit de banca, iar pe 22 august institutia bancara va scoate la licitatie o garsoniera de 34 mp situata in sectorul 2. Pretul de pornire a licitatiei este de 24.750 euro.

Citeste continuarea pe www.gandul.info.