In speranta ca va reusi sa gaseasca un potential investitor, Allen-Vercoe a scazut pretul conacului de mai multe ori. In final, proprietatea a fost vanduta cu doar 35 milioane de lire, adica mai putin de jumatate din suma stabilita la inceput.

La inceputul acestui an, casa, numita de fostul proprietar, Updown Court, a fost preluata de guvernul irlandez, din cauza faptului ca Leslie nu a mai putut sa-si plateasca creditul luat in vederea finantarii proprietatii. Allen-Vercoe cumparase in 2002 aproape 58 de acri  pentru suma de 20 milioane de lire sterline. Ulterior, a mai cheltuit alte 30 de milioane pentru mobilarea proprietatii. Cat despre intretinerea vilei, aceasta se ridica anual la “doar” 1 milion de lire.  

Proprietarul spera sa obtina un profit frumusel din vanzarea conacului opulent, insa casa nu a atras interesul cumparatorilor, nici chiar dupa ce pretul sau continua sa scada. Ulterior, Leslie nu a mai putut sa-si acopere creditul contractat la o banca din Irlanda.

Cum institutia financiara a trecut in subordinea Agentiei Nationale a Managementului Activelor din Irlanda, proprietatea a intrat in posesia statului. Potrivit Sunday Times, noii posesori ai excentricului conac au reusit sa vanda vila unui om de afaceri. Agentia imobiliara ce s-a ocupat de contract a refuzat sa dezvaluie identitatea cumparatorului ori sa faca eventuale precizari referitoare la vanzare.

Dotarile unui conac de 35 milioane de lire sterline

Conacul din sud-estul Angliei este mobilat modern si contine, printre multe altele, pista de bowling, cinema, cinci piscine (interioare si exterioare), dar si heliport.

Allen-Vercoe obisnuia sa spuna despre fostul sau conac urmatorul lucru: „Daca Elton John ar fi fost o casa, atunci el ar fi fost cu siguranta Updown Court”. Dotarile extravagante ale vilei n-au reprezentat interes pentru potentialii cumparatori, subliniaza ziarul britanic Daily Mail.

Notorietatea impresionantei proprietati i-a facut pe cei de la Sunday Times sa afirme despre conacul Updown Court urmatorul lucru: “A fost una dintre cele mai nedorite proprietati din toate timpurile, aflate la vanzare.”

Un posibil motiv pentru care conacul nu a starnit interesul niciunui om de afaceri ori vedete internationale il reprezinta asezarea in proximitatea autostrazii A3.

Citeste si:

Cum arata parcul de distractii de 25 milioane de euro inaugurat in sectorul 6 VIDEO

Economistii propun grecilor sa-si "vanda" istoria pentru a-si reduce datoria publica. Cat valoreaza o tara