Bancpost a acordat doua facilitati de credit companiei Globalworth Asset Managers, una de 15,8 milioane de euro si alta de un milion de euro pentru City Office, dar si un credit de opt milioane de euro pentru achizitia unui parc industrial in Timisoara, suma care insa nu a fost cheltuita, transmite Mediafax. 

Investitorul grec a rascumparat pentru 17,3 milioane euro centrul comercial City Mall din Bucuresti, intrat in faliment in 2010. Papalekas a detinut proiectul in 2006 si l-a vandut cu 103,5 milioane euro fondului australian APN European Retail. 

Spatiile de birouri vor totaliza peste 20.000 de metri patrati, respectiv etajele 1,2 si 3, iar la parter va fi amenajata o galerie comerciala de mici dimensiuni, unde deja retailerul Mega Image a deschis un magazin anul trecut.

City Mall, amplasat langa cimitirul Bellu din Capitala, a intrat in faliment din cauza unor datorii de 76 milioane de euro. Principalii creditori ai societatii erau UniCredit Bank Austria AG, UniCredit Tiriac Bank si Bancpost, dar si fostii proprietari ai centrului comercial. 

In plus, Globalworth a accesat linii de credit de la Piraeus Bank, in valoare de 3,4 milioane de euro pentru proiectul rezidential Floreasca One. 

Compania a fost infiintata la inceputul anului trecut si este listata din iulie pe piata AIM a bursei de la Londra, unde a reusit sa atraga 53 de milioane de euro.  Fondul a preluat activele controlate de Papalekas, finalizate, in constructie sau in curs de renovare. 

Globalworth Real Estate Investments a inregistrat anul trecut venituri din chirii de 8,1 milioane euro de la proprietatile pe care le detine in Romania, evaluate la 121,3 milioane euro. In raport nu sunt nominalizate activele din care fondul a obtinut veniturile. 

Globalworth detine mai multe proiecte imobiliare in Bucuresti, printre care Tower Center din Piata Vic­to­­riei, doua blocuri de cate 300 de locuinte - complexul UpGround, precum si trei terenuri in nordul Capitalei, unde vor fi construite cladiri de birouri si locuinte.  Raportul anual prezentat miercuri de companie arata ca activele in curs de constructie sunt evaluate la 57,7 milioane euro, in timp ce proprietatile in curs renovare valoreaza 55,9 milioane euro. Proprietatile finalizate, in principal cladirile de apartamente UpGround, sunt evaluate la 7,7 milioane euro, iar City Offices este evaluat la 55,9 milioane euro. Compania are si proprietati scoase la vanzare, evaluate la 1,87 milioane euro. 

Fondul a inregistrat un profit net de 12,7 milioane euro anul trecut. Profitul operational a fost de 5,3 milioane euro, la care se adauga castiguri financiare rezultate din reevaluarea activelor si preluarea proiectelor subsidiare.