"Cine are ceva bani ar trebui sa-i tina in toate. Eu cred ca este o prostie sa tii banii numai intr-un singur lucru. Mai bine ii tii in proprietati, in actiuni, in aur si in cash. Si atunci, de obicei, daca unul merge prost, celalalt merge mai bine. Dar criza asta este cam speciala pentru ca toate au cazut, cu exceptia aurului", a spus Ausnit, potrivit Mediafax.

Intrebat cat crede ca va mai dura criza, el a spus ca nu crede ca stie nimeni asta, nici macar presedintele SUA, Barack Obama.

"Romania depinde mult de Europa, pentru ca de aici vin banii pentru multe lucruri. Deci daca criza in Comunitatea Europeana o sa fie serioasa, o sa fie si mai rau pentru Romania. N-am mai intalnit niciodata in viata mea o criza atat de serioasa ca asta, n-am mai intalnit nicio situatie unde bancile au facut atat de multe prostii si unde valorile au cazut asa mult", a mai spus fiul fostului mare industrias.

Steven Ausnit, in varsta de 88 de ani, a parasit Romania in anul 1939 si traieste in SUA, unde a dezvoltat si vandut ulterior o afacere in domeniul ambalajelor.

Domeniile care ar putea aduce profit Romaniei sunt turismul si agricultura

Ausnit a mai spus ca turismul si agricultura pot aduce profit Romaniei, dar turismul romanesc nu e prea cunoscut in lume, iar agricultura trebuie facuta pe suprafete mari.

"Romania are multe locuri frumoase, dar nu sunt descoperite. Turistii din afara de-abia cunosc aceste locuri, si nu sunt hoteluri... Industriile de otel si altele nu mai pot reveni in Romania, pentru ca sunt foarte dezvoltate in alte tari. Romania ar putea sa dezvolte agricultura, pentru ca era o mare exportatoare de porumb. O agricultura astazi trebuie facuta in mare. Pentru a avea succes la export trebuie facute ferme mari", a spus Ausnit.

Cu toate acestea, el nu ar investi in agricultura pentru ca nu este un domeniu la care se pricepe.

Supranumit "Regele de Fier", Max Auschnitt s-a nascut la Galati in 1888, a absolvit Academia de inalte studii comerciale si de export din Viena, a fost presedinte al Asociatiei generale de Industrie din Banat, vicepresedinte Uniunii Generale a Industriasilor din Romania si senator al Camerei de Comert si Industrie din Galati.

Auschnitt a creat Uzinele Metalurgice Titan-Nadrag-Calan (TNC) si a condus Uzinele si Domeniile de Resita (UDR), companie care avea inainte de cel de-Al Doilea Razboi Mondial cea mai mare cifra de faceri din Romania si cei mai multi angajati.

Povestea unui industrias de moda veche. Fiul lui Max Auschnitt investeste in Romania, desi mai are de primit despagubiri si bunuri de la stat