"Am intalnit cativa antreprenori din IT intr-o alta tara europeana si mi-am dorit sa infiintez o companie de servicii software in Romania. Cum inca lucram la IIRUC Bucuresti, cea mai mare firma de servicii IT&C, seful meu mi-a spus ca orice vreau sa fac este in competitie cu IIRUC", isi aminteste Marcel Borodi, presedintele Brinel.

Borodi a renuntat atunci la un job stabil pentru a da curs ideii de a construi o firma de IT. Credea atat de mult in aceasta idee, incat n-a luat in considerare renuntarea la salariu (sotia era inca studenta, iar locuinta in care stateau era inchiriata) si nici dificultatile ce se puteau ivi.

In perioada 1987-1991 Borodi a lucrat pentru IIRUC Bucuresti, iar in anul 1991 a renuntat la acest job pentru a fonda grupul Brinel. Prima companie Brinel a fost infiintata in vara anului 1991, cand competitia pe piata locala era inca la inceput, insa, cu toate acestea, existau la acea data firme care dispuneau deja de resurse consistente.

"La inceput, sediul companiei a fost apartamentul cu doua camere in care locuiam cu familia. Nu dispuneam de resurse pentru investitii, iar economiile din salariu ne asigurau necesarul pentru 2-3 luni de functionare. S-au alaturat un coleg care se pricepea foarte bine la calculatoare si sotia care tocmai absolvise ingineria", spune presedintele Brinel.

Citeste continuarea pe www.zf.ro