Sistemul Cloud este una dintre suprizele tehnologice care urmeaza sa fie implementate. Cloud ofera accesul nelimitat la software, la preturi foarte mici (cativa centi pe luna). Este un serviciu dezvoltat intr-o mica masura deocamdata.

Metodele de analiza asigura alegerea in timp real a datelor din fluxuri mari pentru a oferi modele sau pentru a gasi raspunsul la o anumita intrebare. Sa-i spunem o cautare mai avansata. Aceasta tehnologie a dus deja la aparitia unor servicii precum Google Flu Trends sau Analiza Sociala

Hadoop este o alta tehnologie analitica, numita si “tehnologia big data “. Hadoop aduna canitati mari de date, le imprastie in computere ieftine si le analizeaza rapid si teftin. Acest serviciu a creat aplicatii pentru Google, Yahoo, Facebook, eBay, LinkedIn si altele. 

IPv6 este o versiune viitoare a Internetului, o imbunatatire a acestuia. Protocolul pe care functioneaza Internetul este, in momentul de fata, la nivelul patru, iar urmatoare versiune upgradata va fi ca de-a sasea.  IPv6 va asigura conectarea la Internet pentru un numar uluitor de dispozitive, undeva la cifra de 340,282,366,920,938,000,000,000,000,000,000,000,000 “componente”.

Senzorii pentru consumul de energie redus va face posibil dialogul cu propria casa. Acestia vor fi atasati pe toate obiectele din casa si din afara ei. In prezent, exista trei tipuri de senzori: Zigbee, Z-Wave si 6lopan care functioneaza cativa ani, utilizand aceleasi baterii. De exemplu, vor fi amplasati pe cheile de la casa si vor fi programati sa transmita proprietarului informatii continuu. 

Imprimarea 3D este deja dezvoltata, insa pretul aparaturii este foarte mare. Totusi, sunt asteptate ieftiniri mai ales ca firmele debutante in “industria” imprimantelor 3D, precum Printrbot sau Makerbot, par sa faca progrese in acest sens.

Sursa: Business Insider