Constructorii de automobile au mizat la CES 2012 pe masina inteligenta, nu doar frumoasa cat sa iti ia ochii. Mercedes si-a adus cel mai nou prototip de automobil, F125, dar si un concept futurist de bord. Pe parbriz se deruleaza in timpul mersului informatii proiectate prin realitate augmentata care iti spun unde e cafeneaua cea mai apropiata, ce prieteni te-au depasit ori iti amintesc mesaje si intalniri cu amicii.
 
Si germanii de la Audi au vrut sa impresioneze. Au adus la CES conceptul lor pentru viitorul orasului modern. O masina ultrausoara si economica pe care au pus-o intre doua limuzine cu motoare mari pe benzina.

Urban Concept ar putea fi comercializat abia din 2013 in serie limitata. Foloseste un motor electric de 20 sau 40 de cai putere si se va strecura prin trafic cu maximum 100 de km/h. Tot Audi a prezentat mai multe solutii de siguranta auto, dar si controlul prin gesturi al sistemului multimedia care va proiecta imagini pe parbriz prin head-up display.

Coreeni de la Kia au venit si ei cu un concept, luciosul si simpaticul Naimo dar si Ray, masina lor electrica pusa in vanzare din acest an in Coreea si din 2013 global.

Americanii de la Ford au depasit insa momentul conceptelor si se grabesc cu lansarea in vanzare a unei compacte electrice.

Desi nu arata la fel de spectaculos precum fratele mai mare, conceptul Evos, Focusul electric merita toata atentia si se pune in vanzare din acest an.

CES a fost teren de competitie si intre companiile de tuning auto care au venit cu masini modificate si sunet facut pe comanda, fie ca e vorba despre Lamborghini Murcielago sau un mic ATV.

CES a ajuns la final. Daca numai 25% tehnologii vor ajunge pe piata, planeta se duce intr-o directie foarte buna.

La dimensiunile uriase pe care le-a avut CES anul acesta e clar interesul producatorilor pentru domeniul electronicelor si electrocasnicelor. In timp ce alte targuri sunt in cadere libera, CES creste de la un an la altul.