Primele gadgeturi care iti citesc mintea. George Buhnici iti arata inventiile SF de la CES 2013
O singura privire, iar dorinta se va indeplini. Controlul obiectelor cu mintea, ochelari virtuali sau un stick pe care incape toata muzica pe care ati putea-o asculta vreodata. Vi se pare stiintifico-fantastic? Nu mai e. Pare desprins din filmele cu Robocop, dar este prezentul.
Intr-un stadiu nu foarte avansat insa, pentru ca inca se mai lucreaza la acesti ochelari inteligenti. Ne dau totusi o idee despre cum vor arata smartphoneurile in viitor. Vorbim despre Vuzix, care va putea fi cumparat incepand cu aceasta vara, la un pret de sub 500 de euro.
E conceput ca un accesoriu pentru smartphone, dar intr-o zi care vei vedea asa ceva inlocuind un telefon mobil. Are inauntru un procesor, sistem de operare Android, GPS, senzori, camera HD si un display pe care-l vezi exact ca si cum ai tine telefonul la aceasta distanta.Iata un alt gadget interesant. Putin infricosator, chiar: o casca cu doi senzori, unul pe frunte celalalt pe ureche. Impreuna, ne citesc mintea. Undele emise de creier sunt trimise pe o tableta, unde sunt analizate si transpuse apoi in comenzi pentru elicopterul de jucarie.
"Chiar daca arat ciudat cu chestia asta pe capul meu. Sa nu credeti ca e doar o jucarie, si daca ma concetrez chiar am reusit sa fac un elicopter sa zboare. Destul de interesant." - George Buhnici.
Odata ajuns acasa dupa o zi de munca nu mai vrei sa depui niciun efort. Dar TOBII poate face totul pentru noi . Este un dispozitiv nu foarte mare care se prinde la baza monitorului. Cu ajutorul senzorilor nu face altceva decat sa ne urmareasca pozitia ochilor. Clipitul inseamna click. Imaginati-va acest produs si pe cuptorul cu microunde, aragaz sau masina de spalat. Clipesti o data si rufele se invart deja in cuva. "Aceasta este aplicatie de calculator. 5+2, egal. Nu am miscat mouse-ul. Are o interfata foarte usoara"
Tuturor ne plac florile, dar nu prea ne pricepem sa le si cultivam. Trebuie sa fii cu adevarat talentat ori trebuie sa cumperi un asemenea gradinar inteligent. "Sunt patru senzori pe produs. Un senzor pentru lumina, temperatura, pentru calitatea pamantului si pentru umidiatatea din ghiveci"
Cei patru senzori comunica cu aplicatia de pe tableta. Ea ne anunta atunci cand trebuie sa udam planta sau cand trebuie mutata undeva unde este mai multa lumina. Asadar, adio plante uscate. Veste buna, Parrot Flower Power va fi lansat anul acesta, dar deocamdata nu se stie cat va costa.
Tot la CES 2013 s-a lansat si cel mai mare stick USB din lume. Are 1 terrabyte si incap pe el 350 de mii de melodii sau cam tot atatea poze, adica mai multe decat faceti intr-o viata. Acest stick va ajunge peste 4 luni pe piata, si va costa cat un ceas de lux, adica 2500 de euro.