In clasele taberei Tech School, fiecare a venit cu ce are mai bun. Andrei este elev in clasa X-a la un liceu din Bistrita si de ceva timp lucreaza la un robot utilitar. Este doar un prototip, dar se gandeste la ceva mai mare.

Asta pentru ca l-a impresionat un film despre explozia de la Cernobil, unde multi multi oameni au murit dupa ce au fost obligati sa participe la operatiunile de langa reactor.

"Oamenii erau fortati, soldatii erau fortati sa indeparteze acele deseuri. Da, s-au folosit si atunci roboti, dar nu la o scara foarte mare", spune Andrei Covali, participant.

La randul sau, Costin a venit cu o idee ecologica: un tricou cu panouri solare, folosit pentru incarcarea telefonului mobil.

"Foarte usor de utilizat cand mergi pe munte, cand nu ai acces la energia electrica. De ce sa nu ne usuram viata/ Ce rost are sa consumam atata curent, atatia bani si sa mai si poluam ?", explica Costin Costea, participant.

Raluca isi doreste sa comunice mai bine si mai repede cu prietenii ei pe internet, insa lipsea o aplicatie care sa o ajute.

"Mai demult incercam sa gasesc un site pe care sa urmaresc cu o prietena clipuri pe care chiar vroiam sa i le arat in real time cum se zice. Atunci cand pun eu pauza sa apara si la ea. Si pe tot internetul, e foarte greu de crezut, nu am gasit asa ceva. Atunci mi-a venit ideea de ce sa nu-l fac eu daca nu l-a facut nimeni ?", povesteste Raluca Vacaru, participant.

Cei 20 de participanti din intreaga tara nu au platit nimic pentru aceasta tabara. La sfarsit, cei mai buni dintre ei vor fi premiati. Tabara de tehnologie de la Bran se afla la prima editie, dar organizatorii spera sa atraga si-n urmatorii ani cei mai talentati tineri.