CombatIV – fondatori: Seth Norman, Kevin Chi, Matthew Tilleard, Jacob Frenz

In zonele de razboi, regandirea lucrurilor de baza poate salva vieti. De exemplu punga de perfuzii, despre care veteranul razboiului din Irak Seth Norman considera ca este complet depasita.

Folosim acest dispozitiv din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial”, spune Norman, care enumera mai multe puncte slabe ale pungii de perfuzii, printre care si acela ca trebuie tinuta la o anumita inaltime.

Echipa de la Stanford a venit cu CombatIV, o punga de perfuzii care nu trebuie ridicata in timp ce se administreaza medicamentul si care poate si atasata de mana pacientului. Punga le ofera posibilitatea medicilor sa stabileasca nivelul de lichid, fara a mai numara picaturile.

Echipa care a prezentat inventia a aratat ca dispozitivul lor poate fi de foarte mare ajutor in zonele care se confrunta cu dezastre, de exemplu Haiti, unde epidemia de holera poate fi tratata cu CombatIV. In timp ce li se administreaza lichide si antibiotice, bolnavii se pot misca.

Creatorii CompactIV cauta acum finantare pentru a continua cercetarea lor si pentru a obtine autorizatie din partea autoritatilor medicale americane.

CompactCath – fondatori: Naama Stauber, Daniel Hong, David Janka, Myung Sun Choi, Kat Steele

“Vreau sa stiu de cate ori mergeti la baie in fiecare zi”, a inceput prezentarea produsului David Janka.

Raspunsul: cam de sase ori. Majoritatea insa a spus ca nu-i intereseza acest aspect. “Vom vorbi astazi despre cei pe care ii intereseaza sa tina socoteala”, a mai spus Janka.

Oamenii care sufera de incontinenta urinara trebuie sa foloseasca sonde, ceea ce este inconfortabil si stanjenitor pentru ca sunt mari si sunt construite pentru a fi folosite in spitale, nu in viata de zi cu zi. Si, mai ales, pot cadea oricand din buzunar.

Pentru a scapa de aceasta situatie jenanta, inventatorii au venit cu CompactCath, un dispozitiv in care poate fi pastrata sonda si care poate fi aruncat la gunoi fara a fi vizibil ce este inauntru.

Acesta a fost testat atat de copii, cat si de adulti, iar rezultatele au fost pozitive. Echipa cauta acum bani pentru a-si continua cercetarea.

SparkTruck – echipa: Eugene Korsunskiy, Jason Chua, Aaron Peck, Kathayoon Khalil, Prat Ganapathy, Diane Lee

SparkTruck vrea sa reinvie ideea de a invatat. Echipa calatoreste prin toata tara intr-un camion plin cu imprimante 3D, lasere si tot felul de gadgeturi care te invita sa experimentezi.

Proiectul a fost lansat pe Kickstarter, cea mai mare platforma de proiecte experimentale, si a adunat deja 30.000 de dolari pentru ceea ce echipa numeste “camionul de educatie”.

Duba, pe care fondatorii o vad transformandu-se intr-un laborator de exmerimente pe care si l-ar putea permite toata lumea in viitor, se plimba peste tot in SUA, iar activitatea celor impliati poate fi urmarita pe SparkTruck.org.