Si in Ierusalim se gasesc asemenea baze, unde ideile noi prind contur si se transforma in business-uri de succes. Jerusalim Venture Partners este un astfel de loc, care s-a dezvoltat atat de mult, incat acum campusul cuprinde propriul restaurant si club de noapte

Practic oriunde intorci privirea in Israel poti sa dai cu ochii de ceea ce analistii numesc “un incubator de idei”, performanta depasita doar de numarul de start-up-uri din Silicon Valley.

Cele mai interesante start-up-uri din lume, care isi au locul de origine in Israel si s-au dezvoltat incredibil de mult intr-un timp scurt.  

1.  Waze

Cel mai popular strat-up din Israel, la ora actuala. Este o aplicatie de navigat, cu harti pentru 30 de milioane de soferi din intreaga lume. Acestia anunta in timp real problemele cu care se confrunta in trafic, avertizandu-i pe restul conducatorilor auto.

2.  Newvem

Este o aplicatie care se asigura ca firmele nu platesc prea mult pentru serviciile de cloud oferite de Amazon. Analizeaza 125 de utilizatori ai site-ului in fiecare zi, si pana acum se lauda ca i-a ajutat pe useri sa economiseasca 80.000 de dolari.

3.  Mobli

Este o alternativa la Instagram, sprijinita de vedete. Impartaseste poze in timp real, dar te lasa sa vezi acelasi eveniment si din perspectiva pozelor postate de ceilalti utilizatori. Leonardo DiCaprio si Lance Armstrong au investit in Mobli.

4.  Moolta

Este un site pentru cei mai curajosi. Oamenii posteaza provocari, iar persoana care accepta trebuie sa incarce o filmare cu sine facand lucrul respectiv. Poti strange fonduri participand la maraton, daca userii vor sa doneze sau poti castiga bani daca intri gol intr-un restaurant Mc Donald’s si ceri un pahar cu lapte.

5.  Wishi

O combinatie intre moda si social media. Userii posteaza poze din garderoba personala, apoi sunt ajutati de altii sa isi construiasca o tinuta. De asemenea, pot primi recomandari pentru haine din magazine reale, in functie de ceea ce obisnuiesc sa poarte.

6.  Correlor

Un site care face harta personalitatii umane. Programul determina tipul personalitatii, de la hipster si artisti la tocilari. Interesant este ca foloseste aceiasi algoritmi pe care biologii ii folosesc pentru a determina ADN-ul.

7.  CrossReader

Este o extensie a Google Chrome care, pe masura ce citesti articole, iti recomanda altele asemanatoare de pe internet, fara a fi nevoie sa descarci o aplicatie speciala pentru asta.

8.  MyHeritage.com

Este un site de genealogie cu peste 72 milioane de utilizatori inregistrati. Baza de date numara 1,5 miliarde de nume si 27 milioane de arbori genealogici de familie.

9.  Bizzabo

Un fel de LinkedIn pentru conferinte. In loc ca participantii la o conferinta sa faca schimb la final de carti de vizita cu toata lumea, Bizzabo ii inregistreaza automat intr-o baza de date, de unde se pot identifica foarte usor unii pe altii.

10.   IronSource

Produce software. Una din trei descarcari de aplicatii pe internet se face prin intermediul IronSource, un produs pe care multi dintre noi il folosim fara sa ne dam seama. 

11.   Fiverr

Cat valoreaza cinci dolari? Pe Fiverr oamenii vand si cumpara lucruri pentru doar cinci dolari. Site-ul este acum folosit in peste 200 de tari si ofera 1,5 milioane de servicii.

12.   GetTaxi

Cea mai populara aplicatie de chemare a taxiurilor din Tel Aviv. S-a lansat de curand si in Londra

13.   Commerce Sciences

Personalizeaza vizitele utilizatorilor pe site-urile de comert, in functie de preferintele anterioare pe care acestia le-au aratat la cumparaturi.

14.   Soluto

Ofera solutii in folosirea calculatorului, explicand totul de la zero si in termeni foarte simpli pentru copii, persoane in varsta sau pentru cei care pur si simplu nu se pricep deloc la tehnologie.

15.   BillGuard

Pentru 80 de dolari pe an, BillGuard protejeaza pana la 10 carduri ale utilizatorilor. Dupa ce s-au inscris pe site, aplicatia monitorizeaza cardurile pentru comisioane ascunse practicate de companii. Monitorizarea primelor trei carduri este gratuita.

16.   Wix

Ofera site-uri gratuite sau la costuri foarte mici si ii ajuta pe cei care nu se pricep la tehnologie sa isi dezvolte propriile modele si sa isi puna in practica viziunea.