Primele denumiri ale productiilor americane precum “Seinfeld” sau “Saturday Night Live” cu siguranta nu le-ar fi adus celebritatea de astazi, daca n-ar fi fost “impachetate” pentru succes, noteaza Business Insider.

Numele emisiunilor sunt esentiale in promovarea proiectelor si prognozeaza, totodata, durata de viata a acestora. Iata o lista a cinci productii extrem de cunoscute pe plan international, care in timp si-au schimbat titlurile pentru a atrage mai multa audienta.

1. "Seinfeld" — "Cronicile lui Seinfeld"

Episodul pilot al emisiunii, filmat in iulie 1989, nu-l avea in prim-plan pe celebrul personaj. Episodul se numea „Cronicile lui Seinfeld”, il avea in componenta pe cunoscutul actor, dar ideea proiectului nu reusea pe atunci sa obtina prea multe aplauze.

NBC a rebranduit productia in sitcomul care a devenit ulterior un fenomen global, dupa un focus grup. Participantii la discutie au gasit primul episod ca fiind „destul de slab”, subliniaza Business Insider.

Producatorul a reusit insa sa obtina buget pentru inca patru episioade, in care a facut cateva schimbari. Schimbari binevenite, caci showul a inceput sa aiba apoi succesul mult asteptat.

2."Saturday Night Live" — "NBC's Saturday Night"

Popularul show de comedie difuzat de NBC era la inceputuri numit „SNL – NBC`s Saturday Night”, iar inainte de acest lung si nefericit titlu, proiectul fusese denumit „Saturday Night Live cu Howard Cosell”.

A debutat pe micile ecrane pe 20 septembrie 1975. Un an mai tarziu, moderatorul emisiunii a fost inlocuit din proiect, iar din martie 1976, showul a purtat denumirea simpla de „Saturday Night”.

Dupa 41 de episoade, pe 26 martie 1977, varianta tarzie a emisiunii a mai suferit o schimbare. Ultima, de aceasta data: a devenit „Saturday Night Live”.

3. "Saved By The Bell" — "Good Morning, Miss Bliss"

„Good morning, Miss Bliss” a debutat pe Disney Channel in 1987, imediat dupa ce NBC refuzase tema showului. Dupa un sezon de difuzare, Disney Channel a suspendat emisia productiei, moment in care NBC a hotarat sa dea o sansa proiectului. L-a luat sub umbrela sa si, redenumindu-l in „Saved By The Bell”, a inregistrat audiente record, in special in randul adolescentilor.

4. "Ellen" — "These Friends Of Mine"

Initial s-a numit „These Friends of Mine” („Acesti prieteni ai mei”). A aparut pentru prima data in 1994. Numele i-a adus rezonanta timp de un sezon. In urmatorul, serialul a fost redenumit in „Ellen”. Explicatia a fost una simpla: cum sitcomul spunea in mare parte povestea lui Ellen si a persoanelor din jurul sau, era firesc sa-i poarte numele.

5. "Apartment 23" — "Don't Trust the Bitch in Apartment 23"

Cand postul american de televiziune ABC a anuntat ca urma sa lanseze, in premiera, un nou show marca proprie, intitulat „Scorpia din apartamentul 23” ("The Bitch in Apartment 23"), producatorii si-au dat seama ca, de fapt, titlul nu sugera ideea esentiala.

Dupa cum era de asteptat, numele emisiunii a fost schimbat, mai intai in „Nu te increde in scorpia din apartamentul 23”, iar in final „Apartamentul 23”.