"Dusterul e puternic. La fel ca un tigan care se lupta cu pumnii. Daca il trantesti la pamnt, el se ridica imediat si te va provoca sa-l lovesti iar, si iar, si iar!

Sa nu ne indignam pentru comparatia cu tiganul. De ce n-ar fi personajul interpretat de Brad Pitt, in filmul Snatch. Un boxer tigan de origine irlandeza, capabil sa si incaseze, dar care da dovada si de curaj, demonstrand ca stie sa stapaneasca tehnica pumnului.

Realizatorul emisiunii Fifth Gear a condus Dusterul nostru pe drumurile de munte ale Marocului. N-a fost chiar dragoste la prima vedere.

"Interiorul este un pic incomod , te "agaseaza" putin, nu s-au chinuit prea tare cu finisajele, cum ar fi capetele vizibile ale suruburilor sau suportul de pahar. Insa o cumperi pentru calitatea bordului? Nu, o cumperi pentru ca e o masina robusta, surprinzator de confortabila, care face fata si pe teren accidentat".

Nici aspectul n-a primit nota 10: "Bordul arata de parca ar fi fost nou in 1994".

Dar soferul-realizator TV se lasa, treptat, convins de calitatile masinii: "Sunt impresionat de acest motor." Ba chiar e cucerit cu totul: "Masina asta e geniala!"

Mai ales ca pretul de vanzare in Marea Britanie incepe de la mai putin de 10.000 de lire sterline, macar cu 5.000  putin decat cel mai ieftin model concurent.

Concluzia? "Adevaratul star al calatoriei a fost acesta. Un umil 4 ori 4, cu un nume de care probabil ca n-ati auzit niciodata. Dar stiti ceva? Aceasta  ar putea fi cea mai buna masina multifunctionala, pentru o tara lovita de recesiune, cum e a noastra."