Acum trei ani, patru producatori au pus bazele asociatiei „ Amicii Rozelor" si de atunci s-au promovat la targurile de profil si cu ajutorul pliantelor si au avut numai de castigat. Profitul a crescut cu pana la 30% si au ajuns sa fie cunoscuti in toata tara.

Iuliu a lasat in spate zeci de ani de munca in fabrica pentru horticultura. A plecat la drum cu 5.000 de trandafiri, iar acum, dupa 10 ani, are 40 de mii de flori, pe campurile de la Ciumbrud. Se bucura acum de vanzari cu 15% mai mari fata de anii trecuti si a ajuns sa fie cunoscut in toata tara pentru trandafirii autohtoni.

Domnul Andrei a inceput afacerea in urma cu 15 ani. In ultima perioada vanzarile scartaiau, asa ca a decis sa intre in asociatie, mai ales ca lucreaza pe 7 hectare de teren.

Angajatii lucreaza la foc continuu in aceasta perioada pentru a putea onora comenzile. Sunt peste 20 de cultivatori de trandafiri si pomi fructiferi din zona Ciumbrudului care au intrat in asociatie si luna de luna se intalnesc si discuta planuri de bataie impotriva importatorilor.

Anual membrii asociatiei vand cateva milioane de butasi de trandafiri si pomi fructiferi in toata tara, care le aduc profituri de sute de mii de euro.