Sebastian s-a intors de peste mari si tari in Romania, chiar daca a stat aproape 30 de ani in Australia si si-a intemeiat acolo o familie. Are o afacere cu flori si pe continentul cangurilor, insa nicaieri nu e mai bine ca acasa, iar acum, ca cei doi copii ii sunt si "parteneri" de afaceri, totul merge uns.

A investit peste 100 de mii de euro intr-o ferma, intr-un sat de langa Timisoara. Se lauda deocamdata cu trei hectare de floarea-soarelui ornamentala, crini si gladiole, dar urmeaza sa construiasca, pe 20-30 de hectare, sere si solarii.

"Semintele le-am importat din Australia si cantitatea a fost aprox de 1,2 milioane de seminte. Este un hibrid care nu se gaseste aici. Si eu sunt de acolo, cunosc industria foarte bine”, explica Sebastian Mirciov, producator.

De la Deta, din judetul Timis, florile ajung in Amsterdam. Transportul unui singur tir frigorific trimis in Olanda costa peste 3 mii de euro. Acolo insa, florari din toata lumea liciteaza pentru nu mai putin de 12 mii de specii diferite si e mare lucru sa poti sa le oferi ceva bun de ales.