Derrick este “vinovat” de felul in care se prezinta pe scena sau la evenimente mondene cele mai faimoase femei din lume. Nume precum Michelle Obama sau Oprah Winfrey fac parte din cele pe care make-up-artistul in varsta de 50 de ani le face sa starneasca invidii in randul reprezentantelor de sex feminin.

Derrick Rutledge castiga pana la 15.000 de dolari pe zi, potrivit Daily Mail. Clientela lui este alcatuita insa doar din persoane din lumea buna - cantareti, actori, oameni de televiziune, cat si sotii de presedinti, potrivit publicatiei britanice. In urma cu doi ani, make-up artistul a fost solicitat de prima doamna a Americii, Michelle Obama, pentru un dineu la Casa Alba.

“Are ochi incredibili, iar oamenii observa asta din prima clipa”, le-a spus Rutledge jurnalistilor de la Washington Post.
Astazi, Derrick a devenit principalul make-up artist al lui Michelle Obama. Recent, el a aranjat-o pe sotia presedintelui american pentru niste spoturi comerciale.

Cum arata o zi din viata make-up artistului?

Atunci cand este solicitat la Casa Alba pentru diverse evenimente, Derrick zboara catre Washington, chiar daca nu va petrece acolo decat o zi sau doua, scrie Washington Post. “Nu m-am gandit niciodata ca voi ajunge acolo, intr-o buna zi, in camera de make-up a primei doamne. Fetele sale imi spun <<Domnul Derrick>>”, le-a spus artistul ziaristilor americani.

Dupa ce Rutlegde a pregatit-o pe Michelle Obama pentru coperta revistei Time, scoasa pe piata in 2009, acesta a fost coptat de Oprah Winfrey. “M-am intrebat atunci: <<Cine a aranjat-o asa?>>”, i-a intrebat realizatoarea tv de culoare pe cei de la Washington Post.

“Daca Winfrey mananca lucrurile pe care nu are voie sa le manance, precum sare, ori calatoreste foarte mult, fata i se umfla”, spune make-up artistul. “Daca insa stau pe un scaun si privesc cu Derrick imi reconstruieste fata cu ajutorul pensulei pentru pometi, imi recapat chipul. Reuseste sa-ti transforme o zi obsinuita in cea mai frumoasa zi”, spune realizatoarea de televiziune despre talentul lui Derrick atunci cand vine vorba despre machiat.

Cum a ajuns sa castige 15.000 de dolari pe zi

Trebuie precizat insa ca arta frumusetii cosmetice nu a fost chemarea din totodeauna a lui Rutledge. Marea sa dragoste a fost muzica – era doar un cantaret tanar care visa sa devina un star de opera. Dorinta sa i-a fost insa naruita de excesul de kilograme – toti producatorii ii spuneau ca lookul nu-l avantaja si nu i-ar fi adus niciodata succesul.

Dezamagit, Derrick s-a reorientat, apucandu-se de cursuri de fotografie: fotografia femei, pe care le ruga apoi sa le lase sa le machieze. Curand si-a dat seama cat de mult se pricepea la acest lucru.

Dupa absolvirea facultatii, Rutledge a lucrat cu modele. Ascensiunea a cunoscut-o in momentul in care a machiat-o pe Kenya Moor, fosta Miss SUA. „Aveam nevoie sa ma simt bine, sa arat bine. Make-up artistul este ultima persoana pe care o vezi inainte sa iesi pe scena, inainte sa pozezi, iar energia pe care el ti-o transmite te influenteaza. El este de un optimism debordant, are o atitudine pozitiva”, a declarat Moore pentru Washington Post.

Organizatorii concursului BET, la care a participat Moore, au fost atat de impresionati de rezultatul muncii lui Rutledge, incat au decis sa-l pastreze. Curand dupa aceea, Derrick aranja multe vedete internationale, realizatori si prezentatori de televiziune din Statele Unite, printre care si grupul (pe atunci) Destiny`s Child (din care facea parte si Beyonce Knowles).

Faptul ca era supraponderal l-a afectat de multe ori in viata, dupa cum el insusi marturiseste. A incercat sa se lupte cu kilogramele in plus, dar fara succes. La 9 ani, cantarea aproape 50 de kilograme. Cel mai mult a ajuns la 250 de kilograme, la o inaltime de doar 1,70 metri.

La scoala, se simtea traumatizat din cauza greutatii sale. „M-am ingrasat foarte mult. A fost dureros. Mi-ar placea sa las totul in trecut. De cate ori vorbesc despre asta sfarsesc prin a plange”, spune Derrick.

In 1999 a suferit o operatie cu balon gastric bypass. Astazi face exercitii fizice in mod regulat si isi aminteste ce i-a spus Michelle Obama intr-una din intalnirile lor: „Nu faci asta pentru acum, ci pentru 10 ani de acum incolo.”

Alti artisti cu care Rutledge colaboreaza sunt de parere ca ii intelege si ii aranjeaza atat de bine pe ceilalti tocmai pentru ca este atat de preocupat de aspectul sau fizic.

„Poate transforma o maimuta intr-o regima”, spune si cantareata Chaka Khan despre Derrick.

Ce spune insa artistul despre toate laudele pe care le primeste? „Sunt mai mult decat un make-up artist. Sunt un sprijin pentru cei care au nevoie de mine.”

Citeste si:

Cum au facut sute de mii de euro, cu filme hazlii postate pe YouTube

Artistul cu cel mai mare onorariu pe minut