Tineri antreprenori care s-au facut remarcati pana la varsta de 30 de ani. Ce idei de afaceri au avut
Varsta nu a fost o piedica in calea succesului lor. Ba din contra, le-a adus cateva avantaje in viata profesionala. Astazi, se pot considera antreprenori de succes caci au pus pe picioare businessuri care valoreaza, la ora actuala, milioane de dolari.
Dar sa vedem care sunt ideile stralucite, care i-au imbogatit pe niste tineri aspiranti la statutul de „oameni de afaceri”.
Brynn Jinnett, fondator „Metoda de Perfectionare”
Jinnett (27 ani), balerina de meserie a avut un rol in recenta pelicula americana aparuta in primavara si in cinematografele din Romania, „Black Swan”, productie ce i-a adus lui Natalie Portman mult-ravnitul trofeu de Oscar. Jinnett isi dorea sa-i ajute pe cei care activau in lumea dansului sa devina profesionisti, sa reuseasca sa se remarce printre vedetele domeniului.
Asa a infiintat „Metoda de Perfectionare”, o serie de cursuri de antrenamente de dans, bazate pe rezistenta si cardio, pe care le-a predat in studioul din Manhattan, in care ea insasi se pregatea.
In martie, revista New York a denumit aceasta asociatie fondata de Jinnett „Cea mai tare idee a anului”, lucru care a determinat-o pe tanara balerina sa vrea sa-si mai deschida un astfel de studio chiar in aceasta luna, potrivit site-ului inc.com
Adam D`Angelor si Charlie Cheever, fondatori Quora
Cei doi antreprenori sustin ca drumul spre un site de tip Q & A, succesul Quora a fost pana acum, unul destul de mare, in ciuda faptului ca societatea infiintata de ei nu a început cu un plan de afaceri tradiţional, asa cum se intampla in cele mai multe businessuri.
In 2009, cei doi lucrau la Facebook, iar intr-un moment de inspiratie s-au gandit: „De ce nu exista un loc, un site pe internet in care o intrebare sa primeasca raspunsul din partea unei persoane specializate, care chiar stie ce si cum?”
Asa au gasit potentialul businessului pe care l-au pus pe picioare un an mai tarziu. De aici vine si asocierea de litere Q si A (intrebari si raspunsuri) si defineste ideea afacerii lor, aceea a unui site care le permite utilizatorilor sa faca schimb de cunostinte. Oricine poate posta o intrebare din orice categorie, iar un profesionist in domeniul respectiv va raspunde. Ba mai mult, daca tu insuti esti specialist intr-un anume sector, le poti raspunde celor care au nedumeriri cu privire la aria ta de activitate.
Desi conceptul lor nu era unul chiar extrem de nou, D`Angelo si Cheever stiau ce avea sa le transforme afacerea intr-una de elita: un continut pe masura, cu care sa-si fidelizeze utilizatorii. Ceea ce a mers. Chiar foarte bine, avand in vedere cifra de afaceri pe care au obtinut-o la finalul primului an de activitate: peste 10 milioane de dolari.
D'Angelo spune ca, initial, au vrut doar sa incerce. „Ce putea sa se intample mai rau decat sa dea gres?”, glumeste el. Anul trecut, start-upul Quora a obtinut 11 milioane de dolari, dupa ce a primit finanţare din partea lui Matt Cohler, iar site-ul a crescut cu peste 500.000 de utilizatori. Misiunea Quora este aceea de a menţine o calitate înaltă a conţinutului, pentru care, de altfel, site-ul este cunoscut.
Gianna Driver, fondator al site-ului de comert electronic Gianna Fair Trade
Fiica unei mame abuzate in adolescenta, Gianna Driver s-a mutat din adapostul social in care locuia cu aceasta intr-o camera de camin a Universitatii Wharton School, dupa ce a primit o bursa integrala la prestigioasa unitate de invatamant.
Mai tarziu, cea care fusese toata viata orfana, caci tatal sau nu-si asumase niciodata raspunderea si implicit parternitatea, si-a deschis propria companie. Mai mult, produsele comercializate de Gianna, online, sunt destinate femeilor sarace din intreaga lume si contribuie la cresterea standardului de viata al acestora din urma.
Sursa foto: www.inc.com
Pe acelasi subiect: