Dar sa vedem care sunt ideile stralucite, care i-au imbogatit pe niste tineri aspiranti la statutul de „oameni de afaceri”.

Brynn Jinnett, fondator „Metoda de Perfectionare”

Jinnett (27 ani), balerina de meserie a avut un rol in recenta pelicula americana aparuta in primavara si in cinematografele din Romania, „Black Swan”, productie ce i-a adus lui Natalie Portman mult-ravnitul trofeu de Oscar. Jinnett isi dorea sa-i ajute pe cei care activau in lumea dansului sa devina profesionisti, sa reuseasca sa se remarce printre vedetele domeniului.

Asa a infiintat „Metoda de Perfectionare”, o serie de cursuri de antrenamente de dans, bazate pe rezistenta si cardio, pe care le-a predat in studioul din Manhattan, in care ea insasi se pregatea.

In martie, revista New York a denumit aceasta asociatie fondata de Jinnett „Cea mai tare idee a anului”, lucru care a determinat-o pe tanara balerina sa vrea sa-si mai deschida un astfel de studio chiar in aceasta luna, potrivit site-ului inc.com

Adam D`Angelor si Charlie Cheever, fondatori Quora

Cei doi antreprenori sustin ca drumul spre un site de tip Q & A, succesul Quora a fost pana acum, unul destul de mare, in ciuda faptului ca societatea infiintata de ei nu a început cu un plan de afaceri tradiţional, asa cum se intampla in cele mai multe businessuri.

In 2009, cei doi lucrau la Facebook, iar intr-un moment de inspiratie s-au gandit: „De ce nu exista un loc, un site pe internet in care o intrebare sa primeasca raspunsul din partea unei persoane specializate, care chiar stie ce si cum?”

Asa au gasit potentialul businessului pe care l-au pus pe picioare un an mai tarziu. De aici vine si asocierea de litere Q si A (intrebari si raspunsuri) si defineste ideea afacerii lor, aceea a unui site care le permite utilizatorilor sa faca schimb de cunostinte. Oricine poate posta o intrebare din orice categorie, iar un profesionist in domeniul respectiv va raspunde. Ba mai mult, daca tu insuti esti specialist intr-un anume sector, le poti raspunde celor care au nedumeriri cu privire la aria ta de activitate.

Desi conceptul lor nu era unul chiar extrem de nou, D`Angelo si Cheever stiau ce avea sa le transforme afacerea intr-una de elita: un continut pe masura, cu care sa-si fidelizeze utilizatorii. Ceea ce a mers. Chiar foarte bine, avand in vedere cifra de afaceri pe care au obtinut-o la finalul primului an de activitate: peste 10 milioane de dolari.

D'Angelo spune ca, initial, au vrut doar sa incerce.  „Ce putea sa se intample mai rau decat sa dea gres?”, glumeste el.  Anul trecut, start-upul Quora a obtinut 11 milioane de dolari, dupa ce a primit finanţare din partea lui Matt Cohler, iar site-ul a crescut cu peste 500.000 de utilizatori. Misiunea Quora este aceea de a menţine o calitate înaltă a conţinutului, pentru care, de altfel, site-ul este cunoscut.

Gianna Driver, fondator al site-ului de comert electronic Gianna Fair Trade

Fiica unei mame abuzate in adolescenta, Gianna Driver s-a mutat din adapostul social in care locuia cu aceasta intr-o camera de camin a Universitatii Wharton School, dupa ce a primit o bursa integrala la prestigioasa unitate de invatamant.

Mai tarziu, cea care fusese toata viata orfana, caci tatal sau nu-si asumase niciodata raspunderea si implicit parternitatea, si-a deschis propria companie. Mai mult, produsele comercializate de Gianna, online, sunt destinate femeilor sarace din intreaga lume si contribuie la cresterea standardului de viata al acestora din urma.

Sursa foto: www.inc.com