Dupa cum spun cercetatorii, bursele de valori sunt influentate de deciziile de cumparare si de vanzare a milioane de minti irationale, avand in vedere faptul ca felul in care se comporta investitorii este determinat de o serie intreaga de prejudecati.

Iata cateva din motivele pentru care nu toate persoanele sunt bune la afaceri:

1. Prea multa incredere in fortele proprii

Increderea mult prea mare a investitorior in fortele proprii este pusa in evidenta in momentele in care ei sunt prea increzatori in capacitatea pe care o poseda in ceea ce priveste prezicerea deznodamanturilor investitiilor pe care le fac.

2. Miza pusa gresit pe rezultatele din trecut si nu pe cele din viitor

Atunci cand o companie atunta castiguri semestriale masive, antreprenorul poate sa considere ca acest lucru va avea loc si la urmatorul anunt al castigurilor, interpretand astfel ca un lucru inseamna altceva.

3. Necunoasterea celor mai bune modalitati de interpretare a noilor evolutii ale pietei

Lipsa cunostintelor necesare pentru interpretarea noilor evolutii ale pietei este legata de increderea mult prea mare a investitorilor in fortele proprii. Un exemplu in acest sens ar fi faptul ca un antreprenor face investitia initiala pe baza informatiilor pe care le detine la acel moment. Dupa inceperea investitiei el afla vesti care ii sugereaza faptul ca previziunile pe care le facuse la inceput ar putea fi gresite, dar in loc sa realizeze noi analize, nu face altceva decat sa revizuiasca analiza veche.

Citeste mai multe pe www.gandul.info